detector.media
26.12.2017 09:54
Українську журналістку затримано у Ватикані
Українську журналістку затримано у Ватикані
Анастасія Товт готувала репортаж «Один день з життя Femen»

Анастасію Товт, кореспондентку видання «Страна. Ua» затримала поліція у Ватикані.

Про це Громадському радіо повідомила перша заступниця головного редактора «Страна.ua»  Світлана Крюкова.

«Ми готували репортаж «Один день з життя Femen». Про те, що це за організація, про акції. Настя була у Ватикані, бо там знімала представницю групи та її історію. Настя не брала участі в акції, а була там як журналіст. Там було багато людей, але вона, мабуть, була найближче. Вона встигла надіслати нам відео. А потім зникла. Згодом з’явилось відео, де вона йде з акції разом з поліцейськими. Можливо, вони відслідкували, що Настя контактувала з Алісою, бо брала в тієї інтерв’ю. Мабуть, поліція подумала, що вона учасниця групи», — розповіла Світлана Крюкова.

Як повідомляв «Детектор медіа», 21 липня урочисту зустріч президента України та президента Білорусі намагалася зірвати жінка, яка оголила свої груди в будівлі адміністрації і крикнула: «Живе Білорусь!». Її одразу схопили охоронці та вивели з зали урочистих подій Адміністрації президента.

Згодом ПрАТ «Картель» заявило, що 21 липня, під час прес-конференції президентів України і Білорусі в Адміністрації президента України стався інцидент з використанням фальшивого посвідчення видавництва «Картель».

22 липня суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, зі здачею закордонного паспорта звинуваченій в хуліганстві активістці Femen Анжеліни Діаш де Кінташ, що потрапила 21 липня на прес-конференцію в Адміністрацію президента України за фальшивим посвідченням журналіста.

Фото: hromadskeradio.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY