detector.media
25.12.2017 14:20
Пєсков не зміг сказати, чи будуть звільнені Сенцов та інші політв’язні Кремля в рамках обміну
Пєсков не зміг сказати, чи будуть звільнені Сенцов та інші політв’язні Кремля в рамках обміну
Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков відмовився відповідати на запитання, чи будуть звільнені Сенцов та інші українці, засуджені в РФ, в рамках обміну заручників, який має відбутися 27 грудня

Про це передає УНІАН.

«Я зараз точно не можу відповісти на це запитання і цього не робитиму. Це дуже чутливий процес. Ви знаєте, коли Медведчук звернувся в Ново-Єрусалимському монастирі до глави держави і патріарха, він отримав підтримку цієї ініціативи і зараз вона опрацьовується і ми сподіваємося, що вона буде реалізована. Процес настільки чутливий, що краще про якісь деталі не говорити», – сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, який готується обмін полоненими між Україною і російськими бойовиками, чи передбачає процедуру помилування засуджених українських громадян, зокрема Олега Сенцова в рамках обміну «всіх на всіх».

За повідомленням представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко, обмін полоненими має відбутися 27 грудня.

«27 грудня відбудеться звільнення 74 українців, ми в рамках звільнення передамо 306 тих, де це дозволяє українське законодавство», – написала вона.

Як повідомляв «Детектор медіа», два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Крім того, на Донбсі вже півроку знаходиться у полоні бойовиків український журналіст Станіслав Асєєв. Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір звертався до російської влади з вимогою звільнити українського журналіста. За останньою інформацією, бойовики не погоджуються на обмін Станіслава Асєєва.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY