detector.media
Вадим Міський
22.12.2017 15:58
Новий етап в розбудові суспільного мовлення: структурна оптимізація
Новий етап в розбудові суспільного мовлення: структурна оптимізація
Сьогодні правління UA: Суспільне мовлення прийняло рішення про суттєву оптимізацію структури компанії, яка триватиме до 2 квітня 2018 року. Ми чекали на таку масштабну перебудову всі 26 років незалежності. Всі пост-радянські країни вже її пройшли (окрім Білорусі).

Отже, розповідаю деталі. Обласні державні телерадіокомпанії, на базі яких створено Суспільне, раніше були окремими юридичними особами й кардинально відрізнялися одна від одної, як за кількістю виробленого контенту, принципами побудови програмної сітки, так і за штатним розкладом. Штатна чисельність регіональних дирекцій коливалась від 80 до 320 осіб у кожній області. Сьогодні з цих абсолютно різних, колись окремих компаній, необхідно побудувати єдину – зі спільним механізмом управління та стандартами Суспільного мовлення.

Реформування зорієнтоване на такі цілі:

Цей підхід також дозволить зменшити штатну чисельність телерадіокомпанії. Найбільше критики на адресу суспільного лунало саме через непомірно роздутий штат працівників: понад 7300 осіб - це штат, який ми успадкували від державного телебачення і радіо.

Уже на 2 квітня 2018 року кількість штатних посад у НСТУ становитиме 4087! 70% скорочень торкнеться адміністративних та технічних посад: заступників директорів, бухгалтерів, адміністраторів, охоронців, прибиральниць тощо. А більшість творчих екс-працівників зможуть продовжити працювати з суспільним мовленням, беручи участь у відкритих пітчингах та отримуючи фінансування на виробництво програм!

Усе реформування відбувається у тісній координації з профспілкою ПАТ «НСТУ», а юридичний супровід процесу здійснює авторитетна юрфірма Vasil Kisil & Partners.

Як ви знаєте, на 2018 рік Суспільне мовлення суттєво недофінансоване – депутати передбачили в Держбюджеті-2018 лише 50% від необхідних і гарантованих законом коштів. Ефективне реформування без грошей неможливе, тож не лише робимо оптимізацію, а й за підтримки міжнародних партнерів наполягатимемо на зміні механізму фінансування ПАТ «НСТУ» на більш захищений від політичних втручань.

Нагадаю, Суспільне мовлення сьогодні - це:

Суспільне мовлення працює для вас!

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY