detector.media
21.12.2017 18:01
Першим секретарем НСЖУ обрано Ліну Кущ
Першим секретарем НСЖУ обрано Ліну Кущ
Журналістка-переселенка із Донецька Ліна Кущ стала першим секретарем Національної спілки журналістів України (НСЖУ). Таке рішення одноголосно ухвалило правління організації під час пленуму 21 грудня.

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Ліна Кущ була членом секретаріату НСЖУ і опікувалася питаннями допомоги журналістам-переселенцям.

«Думаю, всі побачили, наскільки небайдужою вона була до захисту колег. Разом із секретарем НСЖУ Оленою Юрченко Ліна Кущ підготувала великий звіт про порушення свободи слова на окупованих територіях, зуміла організувати і об’єднати  журналістів, які вимушено переїхали до столиці чи інших міст», – сказав голова НСЖУ Сергій Томіленко, пропонуючи кандидатуру на розгляд правління.

Колишній голова Донецької обласної організації НСЖУ Олександр Бриж розповів, що Ліна Кущ була активним членом спілчанського осередку на Донеччині, є вмілим організатором, має широке коло спілкування.

На підтримку виступили також нинішній очільник Донецької спілки Микола Токарський, Василь Паламарчук, Костянтин Ковзан.

Готовність до відповідальної роботи висловила сама Ліна Кущ. Вона розповіла, що з 1996 року працює в газеті «Голос України», була власним кореспондентом у Донецькій області. У 2014 році у зв’язку з подіями на Донбасі переїхала до Києва, з 2015 року очолює кореспондентську мережу у виданні.

«Я розумію, що таке щоденна послідовна робота, поділяю пріоритети Спілки, зокрема, це і захист журналістів, і підтримка колег-переселенців, і зміцнення авторитету організації в усіх сферах», – сказала Ліна Кущ.

Члени правління та секретарі підтримали кандидатуру Ліни Кущ.

Нагадаємо, Національна спілка журналістів Україні (НСЖУ) отримала від Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) п'ять бронежилетів. Ними безкоштовно можуть користуватися журналісти, які працюють у небезпечних точках.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY