detector.media
20.12.2017 12:50
ЦЕДЕМ запустив онлайн-конструктор для написання судових позовів
ЦЕДЕМ запустив онлайн-конструктор для написання судових позовів
Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) розробив онлайн-конструктор позовної заяви – універсальний онлайн-інструмент, за допомогою якого будь-хто може написати судовий позов

Поки що онлайн-конструктор розрахований на формування позовних заяв для оскарження відмови у наданні інформації, повідомляє «Доступ до правди».

Як зазначено, конструктор містить поля, в які запитувачу необхідно внести такі дані: інформацію про суд, позивача та відповідача, а також, яку інформацію у запиті він просив надати і якою була причина відмови. Окрім того, конструктор містить посилання на роз’яснення, які допоможуть позивачу визначити до якого суду потрібно подати позов, яку суму судового збору необхідно сплатити та знайти обґрунтування незаконності відмови розпорядника, яке можна додати до позовної заяви.

 «Вимогу визнати відмову незаконною і надати інформацію суди часто трактують як дві вимоги, а отже, вимагають подвійної спати судового збору. Ми наводимо аргументацію з постанови Пленуму ВАСУ, і прямо роз’яснюємо, що визнання бездіяльність/дії протиправними і зобов’язання вчинити дії, є однією позовною вимогою», – розповіла медіаюристка ЦЕДЕМ Христина Буртник.

Конструктор також дає можливість відредагувати заяву у Word та роздрукувати її.

«Коли ми почали готувати цей конструктор, то зрозуміли, що в доступі дуже мало стандартних ситуацій, як, наприклад, в кредитних стосунках. Тому ми будемо доопрацьовувати цей інструмент, розробляючи аргументацію для тих чи інших видів порушень», – запевнила пані Буртник.

Нагадаємо, у жовтні ЦЕДЕМ видав збірник рекомендацій про те, як приймати особисті запити від громадян, забезпечити їм можливість ознайомитись із документами у приміщенні розпорядника та організувати вільне відвідування засідань.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY