detector.media
18.12.2017 11:23
В ОБСЄ вимагають звільнення журналіста Асєєва з полону
В ОБСЄ вимагають звільнення журналіста Асєєва з полону
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір звернувся до російської влади з вимогою звільнити українського журналіста Станіслава Асєєва, який вже півроку знаходиться у полоні бойовиків ОРДО

Про це повідомляє сайт «Новости Донбасса».

Зазначимо, у листопаді пан Дезір під час візиту до столиці РФ висловив глибоке занепокоєння ситуацією зі свободою ЗМІ в Росії, а також порушив питання з приводу українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени та Станіслава Асєєва.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 27-річний Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали.

8 червня поліція відкрила провадження за фактом зникнення журналіста.

14 червня міжнародна правозахисна організація «Репортери без кордонів» закликала негайно звільнити Станіслава Асєєва (Васіна).

16 червня міжнародний Комітет захисту журналістів (CPJ) закликав до звільнення Станіслава Асєєва (Васіна).

20 червня до вимоги звільнити зниклого в Донецьку Станіслава Асєєва приєднався Союз журналістів Росії.

18 липня Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики опублікував заяву, у який зазначено, що неправомірне затримання Станіслава Асєєва за абсурдним звинуваченням проросійськими бойовиками його у шпигунстві на тимчасово окупованих територіях є грубим порушенням прав людини та свободи ЗМІ.

НСЖУ заявила, що життя Станіслава Асєєва під загрозою, й арешт українського журналіста та інших людей, із якими він підтримував контакт, – свідчення тотальних утисків свободи слова та свободи думки на окупованій частині Донбасу.

27 липня Союз журналістів Росії повідомив, що журналіст Станіслав Асєєв (Васін) «заарештований» бойовиками «ДНР», проти нього «порушена карна справа», яка контролюється «Генеральною Прокуратурою ДНР».

31 липня перша віце-спікерка ВР, представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Станіслава Асєєва (Васіна).

У вересні представники ОРДЛО підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін.

У жовтні Національна спілка журналістів України звернулася до Спеціального представника Державного департаменту США з питань України Курта Волкера з проханням посприяти у визволенні з полону журналіста, автора проекту Радіо Свобода «Донбас Реалії» Станіслава Асєєва, якого незаконно утримують в окупованому Донецьку з початку червня 2017.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY