detector.media
17.12.2017 14:05
Фінська газета Helsingin Sanomat опублікувала секретні дані воєнної розвідки – порушено кримінальну справу
Фінська газета Helsingin Sanomat опублікувала секретні дані воєнної розвідки – порушено кримінальну справу
У Фінляндії порушили кримінальну справу за фактом передачі секретних матеріалів газеті Helsingin Sanomat, яка опублікувала статтю про воєнну розвідку країни.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на видання Yle.

У статті видання Helsingin Sanomat використало секретні матеріали Оборонних сил 2010 і 2004 років.

Згідно із заявою президента Саулі Нійністьо, розголошення секретних документів є ризиком для безпеки країни, а самі матеріали були передані газеті незаконно.

«Розголошення надзвичайно секретних документів - це ризик для нашої безпеки і наслідки можуть бути серйозними», - заявив президент. Нійністьо наголосив, що його турбує масштабність витоку.

Міністр оборони Юссі Нійністьо підкреслює, що матеріали передані незаконно, а їхня публікація може нести шкоди безпеці Фінляндії.

Газета Helsingin Sanomat, своєю чергою, обґрунтувала публікацію секретних матеріалів і відомостей про Центр радіоелектронної розвідки Оборонних сил тим, що громадяни мають право знати, що відбувається в суспільстві, і засоби масової інформації зобов'язані про це розповідати.

У ці дні в Фінляндії працюють над оновленим законом про розвідку. У ньому, зокрема, будуть значно розширені права і повноваження розвідувальних органів. 

Нагадаємо, у вересні 12 країн ЄС і НАТО відкрили у фінській столиці Гельсінкі Європейський центр з протидії гібридним загрозам.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY