detector.media
16.12.2017 12:23
Психологи запропонували вважати психічно хворими тих, хто робить шість і більше селфі на день
Психологи запропонували вважати психічно хворими тих, хто робить шість і більше селфі на день
Індійські психологи прийшли до висновку, що непереборне бажання робити селфі й викладати їх у соцмережах - це психічне захворювання.

Дослідження індійських психологів було опубліковане в журналі International Journal of Mental Health and Addiction, повідомляє «Укрінформ».

Термін «селфітіс» уперше з'явився в повідомленні на сайті вигаданих новин, проте тепер дослідники дійшли висновку, що пристрасть до селфі дійсно можна вважати хворобою. Використовуючи дані, зібрані при роботі з групою з 200 учасників, вони розробили шкалу, за якою можна оцінити тягу людини робити селфі від 1 до 100. Далі вони протестували її на 400 добровольцях.

Тест на залежність від селфі включає 20 тверджень на кшталт «Я почуваю себе популярнішим, коли викладаю селфі» і «Коли я не викладаю селфі, я почуваю себе відірваним від своїх однолітків».

Небезпечною стадією розладу автори роботи вважають випадки, коли людина робить селфі до трьох разів на день, але не публікує їх в соцмережах. Після того, як людина починає публікувати селфі, настає гостра фаза захворювання. І, нарешті, хронічний селфітіс - цей стан, при якому людина відчуває неконтрольовану потребу постійно публікувати селфі і робить це більше шести разів на день.

Типовий пацієнт з селфітіс- це людина, що прагне притягнути до себе увагу, страждає від невпевненості в собі. Вона сподівається, що публікація селфі дозволить їй поліпшити своє соціальне положення і відчути себе частиною колективу. Учені сподіваються, що визнання тяги до селфі реальним захворюванням дасть змогу краще досліджувати це відхилення і знайти способи допомогти тим, хто страждають від нього.

Нагадаємо, компанія Google оголосила про запуск трьох нових додатків, які допоможуть користувачам «дослідити можливості мобільної фотографії». Додаток Storyboard доступний лише для Android, Selfissimo! - для iOS та Android, а Scrubbies  - лише для iOS. Selfissimo! Призначений для створення селфі-фотосесій. Він стилізує знімки в чорно-білому кольорі й показує на екрані повідомлення із заохоченнями чи компліментами, коли користувач позує перед камерою.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY