detector.media
15.12.2017 18:02
У Львові нагородили лауреатів премії «Високі стандарти журналістики-2017»
У Львові нагородили лауреатів премії «Високі стандарти журналістики-2017»
14 грудня у Львові було оголошено трійку лауреатів премії «Високі стандарти журналістики-2017». Керівник суспільно-політичної редакції Liga.net Петро Шуклінов здобув третє місце, засновник та головний редактор сайту «Наші гроші» Олексій Шалайський – друге, колумніст, журналіст та ведучий телеканалу ICTV Павло Казарін – перше.

Про це йдеться у повідомленні організаторів премії.

Короткий список фіналістів та трійку переможців визначало експертне журі – медіафахівці та журналісти.

«У Школі журналістики УКУ ми вчимо студентів тому, що журналістика – це вміння розповідати історії. Сьогоднішня премія – це спроба писати історію української журналістики через успішних, яскравих, принципових медійників, які дотримуються того, що є назвою цієї премії «Високі стандарти журналістики», - розповів представник експертного журі премії «Високі стандарти журналістики», засновник Школи журналістики Українського католицького університету Ігор Балинський.

За його словами, завданням експертного журі було визначити хедлайнерів української журналістики.

«Ми намагалися говорити про людей, які є носіями цінностей – політичних, культурних чи загальнолюдських. Цей короткий список з 14 осіб, вважаю, репрезентативною і успішною історією української журналістики. На мою думку, в Україні бракує журналістських премій - чесних, відвертих і професійних. Мені приємно, що у Львові з’являється така премія, яка намагається чесно та професійно говорити, хто є обличчям української журналістики, виходячи з того, які стандарти вони пропагують у своїй діяльності, тому дякую засновнику премії Віталію Ломаковичу за це», - сказав він.

Керівник суспільно-політичної редакції Liga.net Петро Шуклінов зауважив, що в його перемозі заслуга не лише його журналістської роботи, а й команди журналістів Liga.net: «За мною велика команда справжніх журналістів, які кожен день роблять свою роботу дуже якісно. Якщо вірити Інституту масової інформації, то Liga.net вже місяцями поспіль перша за якістю журналістських стандартів. Тому це також їхня нагорода».

На думку Петра Шуклінова, в часи, коли українська журналістика перебуває в занепаді, суспільство має робити кроки, щоб це змінити: «Має бути як на Майдані: потрібно об’єднуватись громадянським суспільством, і саме від громадянського суспільства мають іти премії, нагороди і підтримка журналістів.  Це саме ті кроки, які можуть відновити довіру до професії журналіста, і я вважаю, що сьогодні, на цьому нагородженні, це й починається».

Засновник та головний редактор сайту «Наші гроші» Олексій Шалайський зазначив, що ця премія – це не лише приємність, що тебе відзначили та визнали якість твоєї роботи, але водночас «зобов’язання»  не хибити і зажди бути носієм справді високих стандартів у журналістиці. «Приємно те, що у моєму рідному місті Львові часто створювали нові тренди і створювали їх тоді, коли це було потрібно  суспільству. І є шанс, що з одного міста цей тренд пошириться по всій країні», - зазначив він.

«Олексій Шалайський створив запит суспільства, що потрібно знати правду про те, як живуть люди з іншого боку державної влади. Він вчить нас, українців, рахувати наші з вами спільні гроші. Адже ми ніколи не будемо успішною країною, якщо будемо так бездарно витрачати державні кошти», - прокоментував український журналіст, публіцист, історик Вахтанг Кіпіані.

Першого фіналіста журналіста та ведучого телеканалу ICTV Павла Казаріна представив Ігор Балинський: «Я не завжди погоджуюся з його думкою і не буду всім радити погоджуватися з ним, але безумовно раджу читати Павла Казаріна, бо це один з найцікавіших та найглибших українських колумністів - сміливий, гострий, принциповий, провокаційний та парадоксальний».

У складі експертної групи премії «Високі стандарти журналістики-2017»: Ігор Балинський  (кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики УКУ),  Вахтанг Кіпіані (український журналіст, публіцист, історик),  Володимир Цибулько (український поет, перекладач та есеїст), Тарас Дзюбанський (очільник Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас»),  Юліана Лавриш (викладач кафедри нових медій Львівського національного університету імені Івана Франка, журналіст газети «День»),  Роман Бочкала (журналіст, воєнний репортер співзасновник і координатор ГО «Стоп корупції»).

Засновник Всеукраїнського благодійного фонду «Мрії збуваються», ініціатор премії «Високі стандарти журналістики» Віталій Ломакович привітав лауреатів та вручив їм грошові сертифікати. «Без професійної журналістики важко будувати громадянське суспільство. В умовах, коли багато медіа-холдингів є збитковими, не усім вдається дотримуватися високих стандартів журналістики. Тому й виникла ідея підтримувати тих журналістів, які фахово виконують свою роботу та які мають чітку громадянську позицію у не прості для країни часи», - зазначив він.

Грошовий фонд премії – 175 тисяч гривень (100 тис. грн - за перше місце, 50 тис. грн - за друге, 25 тис. грн - за третє). Премія планується як щорічна.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY