detector.media
15.12.2017 17:19
Офіс газети «Вести» відвідали співробітники Нацагентства з розшуку активів і поліціянти
Офіс газети «Вести» відвідали співробітники Нацагентства з розшуку активів і поліціянти
У Нацагентстві візит пояснили необхідністю здійснення заходів з управління активами, пов’язаних із виконанням ухвали Печерського суду, в першу чергу - огляду приміщень в ТРЦ «Gulliver» та визначення їх стану.

У пятницю, 15 грудня, в офіс газети «Вести», розташований в торговельно-офісному комплексі «Gulliver», прийшли співробітники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у супроводі поліціянтів.

Про це повідомила агенція РБК-Україна з посиланням на сайт видання.

У газеті появу непроханих візитерів назвали черговим проявом тиску на ЗМІ, перешкодою роботі холдингу, а також провокацією.

«Детектор медіа» звернувся до Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами з проханням пояснити причини візиту в офіс «Вестей». Трохи згодом на сайті відомства з’явилося повідомлення, в якому йдеться про те, що ухвалою Печерського суду від 28 вересня 2017 року Нацагентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, передано 31, 32 та 33 поверхи торговельно-офісного комплексу «Gulliver» «для здійснення заходів з управління».

13 листопада 2017 року відбулась перша зустріч представників Нацагентства та ТОВ «Юнісон груп», яке, згідно з відомостями Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, є власником активів.

16 листопада 2017 року уповноважені представники Національного агентства, Головної військової прокуратури, а також суб’єкт оціночної діяльності прибули, як і було заздалегідь обумовлено на зустрічі 13 листопада, для здійснення заходів з управління активами, пов’язаних з виконанням Ухвали, в першу чергу, з метою огляду приміщень в Активах та визначення їх стану.

Проте з невідомих причин позиція власників змінилася на контрпродуктивну, зазначають у Нацагентстві. 

«Сьогодні, 15 грудня, ситуація повторилась, - йдеться у повідомленні. - При спробі співробітників Національного агентства встановити, які компанії перебувають на зазначених поверхах офісного центру, вони зіткнулись із спротивом та небажанням орендаторів поверху дати можливість доступу до приміщень, зокрема 32 поверху офісного центру.

Разом з тим Національне агентство припускає, що така позиція Товариства зумовлена відносною новизною інституту управління арештованим майном за законодавством України та помилковим сприйняттям його деякими консультантами у галузі права.

Національне агентство переконане в можливості побудови конструктивного діалогу з Товариством щодо управління Активами в майбутньому».

Як повідомляв «Детектор медіа», у липні правоохоронці провели обшуки в приміщеннях, які належать екс-міністра доходів і зборів часів президента Віктора Януковича Олександра Клименка. Екс-міністра звинувачують у співучасті у злочинах колишнього президента і причетності до злочинного угруповання, організованою Януковичем.

Фото: "Вести"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY