detector.media
13.12.2017 16:51
HelpSMI: В Україні з’явилася програма, яка полегшує роботу журналістів
HelpSMI: В Україні з’явилася програма, яка полегшує роботу журналістів
В Україні запустився новий сервіс для журналістів і представників прес-служб – HelpSMI, який дозволяє журналістам швидко отримувати коментарі до статей, знаходити гостей для теле- і радіоефірів, черпати ідеї та натхнення для нових матеріалів від спілкування з експертним співтовариством.

Про це «Детектору медіа» повідомили в Українській асоціації медіабізнесу.

Своєю чергою PR-фахівцям надається можливість заробляти згадки в ЗМІ завдяки своєчасному наданню якісної інформації.

За перші два тижні до проекту долучилося 260 людей. Серед них представники 12 телеканалів, 5 радіостанцій, 4 інформаційних агенцій і численних Інтернет-ЗМІ.

Експертна база HelpSMI наразі складається з працівників 15 PR-агенцій, 15 бізнес-асоціацій загального і вузького профілів, 11 дослідницьких установ, декількох державних органів, неурядових організацій, директорів та маркетологів приватних компаній. Завдяки HelpSMI редактору проекту «ЕнергоНЕзалежність» на 5 каналі Наталії Чуріковій вдалося знайти експертів для участі в телеефірі, йдеться в повідомленні.

В усьому світі журналісти стикаються з одними і тими ж проблемами. Перш за все - це жорсткі дедлайни і безвідповідальність експертів, які погодилися на співпрацю. Деякі прес-служби можуть не вийти на зв'язок у потрібний момент, інші ж спочатку погоджуються дати коментар, а потім місяцями його затверджують усередині структури. Буває і так, що PR-менеджери просто забувають про свої обіцянки. Є експерти, які не поважають право редакції на останнє слово, переписують живий оригінальний текст вздовж і впоперек, перетворюючи його на щось абсолютно нечитабельне.

«HelpSMI - це спроба вивести двосторонню комунікацію PR фахівців і журналістів на якісно новий рівень. Ми хочемо допомогти людям виконувати щоденні завдання швидше, краще, без зайвого стресу», - говорить засновник сервісу та піар-консультант Анастасія Ширіна.

У журналістів з'явиться можливість написати одного листа замість десяти. І отримати не п'ять, а двадцять п'ять коментарів на потрібну тему. А потім обрати найкращі. Так і пул знайомих експертів можна розширити, і матеріали виходитимуть різноманітні.

Що стосується PR-менеджерів, то кожен з них хоча б раз, але стикався із наступною ситуацією. Вийшов чудовий сюжет у прайм тайм на близьку тему, а представника компанії там чомусь немає. Як із цим боротися? Крім розширення мережі контактів завдяки щоденній роботі й відвідування професійних заходів, можна просто оперативно відповідати на існуючі реальні запитання журналістів. Потенційно кожен фахівець з комунікацій буде отримувати набагато більше запитів на інформацію, ніж раніше. Можна буде вибрати найцікавіші і поборотися за згадки у авторитетних ЗМІ. Сервіс дозволяє PR-менеджерам вчасно дізнаватися про майбутні сюжети і пропонувати своїх спікерів у якості героїв. Крім того, завдяки програмі поділитися знаннями зможуть і незалежні експерти, тобто дослідники, блогери, у яких немає під керівництвом власного піар-відділу, але є що сказати.

«Ми створили програму, яка дозволяє журналістам оформлювати запити і одним кліком надсилати їх усім тематичним експертам, які зареєструвалися у системі. Реєстрація не займає і п'яти хвилин. Найближчим часом ми намагатимемося популяризувати сервіс і набрати велику кількість користувачів, щоб на кожний запит знайшовся компетентний знавець», - наголошують засновники сервісу.

Планується монетизувати проект шляхом запровадження платної підписки. Але засновники обіцяють, що це відбудеться не раніше, ніж через рік, і плата за користування послугами буде символічною.

Як повідомляв «Детектор медіа», в листопаді відкрився стартап PenAll – перша українська платформа публікацій як журналістів-профі, так і новачків. Відтепер кожен, кому є що сказати, матиме змогу зайти на сайт і додати публікацію, яку також зможуть почитати всі бажаючі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY