detector.media
Світлана Остапа
«Детектор медіа»
11.12.2017 16:06
Комітет свободи слова підтримав проект щодо протидії пропаганді держави-агресора
Комітет свободи слова підтримав проект щодо протидії пропаганді держави-агресора
Комітет вирішив надати Міністерству інформаційної політики України право замовляти виробництво передач, метою яких є розвінчування ворожих міфів

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні Комітету 6 грудня 2017 року рекомендував Верховній Раді України прийняти в першому читанні за основу законопроект №7299 «"Про телебачення і радіомовлення" щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора».

Автори проекту – народні депутатами України Вікторія Сюмар, Олена Кондратюк та Ольга Червакова. Проектом пропонується, зокрема, надати Міністерству інформаційної політики України право замовляти виробництво передач, метою яких є розвінчування ворожих міфів.

А також розширити повноваження керівництва Національної суспільної телерадіокомпанії України, пов’язані з трансляцією передач про заходи на території країни-агресора. Зокрема, до ст. 9 закону «Про телебачення і радіомовлення» додається п.9 «Національна суспільна телерадіокомпанія  України має право не здійснювати трансляцію заходу, у тому числі спортивного або розважального, проведення якого відбувається на території держави-агресора та/або держави-окупанта, якщо така трансляція може містити елементи пропаганди та нести загрозу інформаційній безпеці України і щодо чого прийняте відповідне рішення Правління ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України».

Нагадаємо, Національна суспільна телерадіокомпанія України повідомляла, що може відмовитися від показу Чемпіонату Світу з футболу, який проходитиме на території Росії у 2018 році.

Фото: proua.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY