detector.media
11.12.2017 12:35
Пішов із життя журналіст і письменник Іван Корсак
Пішов із життя журналіст і письменник Іван Корсак
На 72-му році життя помер публіцист, письменник, громадський діяч, заслужений журналіст України Іван Корсак.

Іван Феодосійович Корсак народився у смт. Заболоття Ратнівського району Волинської області, здобув в Українській сільськогосподарській академії освіту агронома. У 1975 році почав працювати в районній газеті. З 1996 року – засновник, шеф-редактор газети «Сім'я і Дім». В 2011-2014 роках — член Ради Національної спілки письменників України, член редколегії газети «Літературна Україна».

В українській літературі дебютував збіркою нарисів і оповідань «Тіні і полиски» (1990). Автор понад 20 історичних романів і есеїв на різноманітну тематику. Твори письменника перекладено литовською, польською, англійською, білоруською, російською та турецькою мовами.

Іван Корсак – лауреат престижних літературних премій імені В’ячеслава Чорновола (2007), імені Миколи Гоголя (2008), імені Григорія Сковороди (2009), імені Пантелеймона Куліша (2013), Міжнародної літературної премії імені Веніаміна Блаженного (Білорусь, 2017). У 2015 році роман «Вибух у пустелі» визнано найкращою книгою України в номінації проза. Був одним із претендентів  на премію імені Тараса Шевченка в 2017 році  («Борозна у чужому полі», «Вибух у пустелі», «На розстанях долі») від Всеукраїнського товариства «Просвіта».

Публіцистична і літературна діяльність Івана Корсака відзначені Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, орденом Архистратига Михаїла, двома орденами Юрія Переможця, медалями Івана Мазепи  та Олександра Довженка. Депутат Волинської обласної ради трьох скликань, Почесний громадянин міст Луцьк і Камінь-Каширський.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY