detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
07.12.2017 17:33
Нацрада перевірить «112 Україна» через День пам’яті жертв голодоморів
Нацрада перевірить «112 Україна» через День пам’яті жертв голодоморів
7 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією (юридична особа – ТОВ «ТРК “112-ТВ”») через порушення Правил ведення мовлення в день пам’яті 25 листопада – День пам'яті голодоморів.

Під час моніторингу супутникових телеканалів, Нацрада зафіксувала, що інформацію про день пам’яті «112 Україна» почав поширювати не з початку доби, а після 7:58.

Чому порушення було зафіксовано тільки за супутниковою ліцензією та не було зафіксовано за цифровими ліцензіями п’яти регіональних компаній, які мовлять з логотипом «112 Україна», пояснив член Нацради Сергій Костинський: «Регіональні телеканали моніторяться представниками. А супутниковий телеканал відстежується моніторинговим центром, який провів чергову хвилю моніторингу і виявив ці ознаки порушення».

Нагадаємо, 5 жовтня Нацрада оголосила всім шести компаніям з групи «112 Україна» попередження за відсутність інформації про авторів програм «Вечірній прайм» і «Студія 112 live», а також недотримання програмної концепції та логотипа регіональними цифровими компаніями. Натомість за скаргою «Детектора медіа» на аналогічне порушення каналу «Україна» Нацрада не захотіла призначати перевірку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY