detector.media
07.12.2017 13:43
Слідком РФ порушив справу проти Анатолія Гриценка через заяву у прямому ефірі каналу «112 Україна»
Слідком РФ порушив справу проти Анатолія Гриценка через заяву у прямому ефірі каналу «112 Україна»
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти екс-міністра оборони України Анатолія Гриценка, звинувативши його в закликах до здійснення терористичної діяльності.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ, посилаючись на сайт СК РФ.

Слідком РФ стверджує, що в липні поточного року Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу «112 Україна» «публічно виступив із закликом до підриву автомобілів в Москві і Таганрозі».

«Відповідно до ст.12 КК РФ іноземні громадяни, що не проживають постійно в Російській Федерації, які вчинили злочин за її межами, спрямований проти інтересів Росії, підлягають кримінальній відповідальності за російським законодавством. У зв'язку з цим Головне слідче управління СК Росії порушило кримінальну справу щодо Анатолія Гриценка за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205.2 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності)», - йдеться в повідомленні.

2 липня 2017 року Анатолій Гриценко в ефірі телеканалу «112 Україна» коментував вбивство полковника Максима Шаповала і полковника Олександра Хараберюша.

«На кожну машину, яка злетіла в повітря в Києві або Маріуполі, повинні по дві злітати в Таганрозі або Москві. Тоді це буде переконливо, і тоді це не буде «бла-бла-бла» про російський слід», - заявив тоді Гриценко (заява - на 3-й хвилині запису).  

Максим Шаповал загинув 27 червня внаслідок вибуху автомобіля в Києві, Олександр Хараберюш - 31 березня в Маріуполі.

Як повідомляв «Детектор медіа», під час програми «Український формат» на телеканалі NewsOne суперечка про Степана Бандеру ледь не закінчилася бійкою між Ігорем Мосійчуком і Михеїлом Саакашвілі. Екс-президента Грузії захистив ведучий Василь Голованов.

Фото: скріншот відео 

телеканалу «112 Україна»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY