detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
04.12.2017 18:50
Співвласник «УХ-радіо» запускає в Тернополі телеканал
Співвласник «УХ-радіо» запускає в Тернополі телеканал
Співвласник тернопільської радіостанції «УХ-радіо» Юрій Фартушняк запускає кабельний телеканал «Тернопіль 1». 30 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяву ПП «ТРО “Тернопіль-медіа”» заяву про видачу ліцензії на кабельне мовлення.

«Тернопіль 1» планує запуститися в першій половині 2018 року і спершу мовитиме тільки в тернопільській кабельній мережі компанії «Воля» (ТОВ «Телесвіт»). За словами Юрія Фартушняка, телеканал буде тісно інтегрований із соціальними мережами.

Формат телеканалу «Тернопіль 1» - інформаційно-розважальний. Заплановано 16,5 годин на добу програм власного виробництва. У програмній концепції переважатимуть інформаційно-аналітичні та публіцистичні передачі (9,5 годин на добу), розважальні передачі (3 години 40 хвилин на добу). Також будуть культурно-мистецькі (1 година 10 хвилин), науково-просвітницькі (40 хвилин), освітні (30 хвилин), релігійні (30 хвилин) і дитячі (5 хвилин) передачі, а також підбірка музичних творів (30 хвилин) і фільмопоказ (1 година 20 хвилин).

Власником і керівником ПП «ТРО “Тернопіль-медіа”» є Юрій Фартушняк. Він же є власником і керівником ПП «ТРО “Українська хвиля”» - однієї з двох юридичних осіб тернопільської радіостанції «УХ-радіо». У минулому пан Фартушняк був депутатом Тернопільської міської ради.

Радіостанція «УХ-радіо» - це дві юридичні особи: ПП «ТРО “Українська хвиля”» і ПП «ТРО “УХ-радіо”», які ділять спільну частоту 101,1 МГц у Тернополі і мовлять з єдиним позивним «УХ-радіо». Власником і керівником ПП «ТРО “Українська хвиля”» є Юрій Фартушняк, власницею і керівницею ПП «ТРО “УХ-радіо”» - Тетяна Фартушняк.

До речі, 30 листопада Нацрада задовольнила заяву ПП «ТРО “Українська хвиля”» про продовження ліцензії на мовлення «УХ-радіо» 12 годин на добу на частоті 101,1 МГц у Тернополі. Ліцензію продовжено на сім років.

«УХ-радіо» (спершу називалося «Українська хвиля») мовить з грудня 1998 року, її формат – 100% української музики та української мови.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY