detector.media
04.12.2017 14:41
Комітет свободи слова розгляне питання щодо блокування NewsOne
Комітет свободи слова розгляне питання щодо блокування NewsOne
6 грудня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики обговорить питання блокування телеканалу NewsOne

Про це повідомляє сайт каналу.

«Я дуже хочу ще підкреслити, що ми не повинні забувати, що у нас в країні йде війна з Російською Федерацією. Ми повинні усвідомлювати, що в умовах війни нам необхідно як мінімум журналістам утриматися від повторення кліше держави-агресора. Не провокувати внутрішній конфлікт. Це шкодить іміджу держави», – повідомила каналу голова Комітету Вікторія Сюмар.

Як повідомляв «Детектор медіа», в неділю, 3 грудня, телеканал NewsOne заявив, що невідомі розвантажили мішки біля офісу каналу у Києві й почали ними блокувати в’їзд до каналу. Такі дії невідомих телеканал пов’язав із трансляцією маршу за так званий «народний імпічмент» президента України Петра Порошенка.

Згодом активісти заявили, що їх не влаштовують висловлювання народного депутата, власника телеканалу Євгена Мураєва і політика каналу та наголосили, що акція має мирних характер. Нагадаємо, раніше у прямому ефірі політичного ток-шоу «Український формат» на телеканалі NewsOne нардеп Євген Мураєв, який є власником каналу, відповідаючи на запитання колеги по Верховній Раді Світлани Заліщук про події Революції Гідності, назвав їх «державним переворотом».

Згодом до каналу NewsOne виїхала оперативно-слідча група. Пізніше учасники блокування заявили, що власник телеканалу, позафракційний народний депутат Євген Мураєв повинен «покаятися за сепаратистські висловлювання». Також вони вимагають звільнити «найватніших» ведучих і змінити редакційну політику каналу з «ватної прокремлівської» на «патріотичну проукраїнську».

4 грудня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав учасників акції протесту під телеканалом «NewsОne» припинити блокувати канал.

Станом на ранок 4 грудня співробітники поліції Києва не виявили фактів правопорушень на місці проведення акції протесту біля будівлі, де розміщений телеканал NewsOne, і не вносили якихось відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР).

Президент України Петро Порошенко вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада) має більш ефективно здійснювати регулювання медіапростору.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY