detector.media
02.12.2017 16:35
У газеті на Львівщині не виключають, що пограбування редакції може бути пов’язане із роздержавленням
У газеті на Львівщині не виключають, що пограбування редакції може бути пов’язане із роздержавленням
У місті Самборі (Львівська область) вночі проти 30 листопада зловмисники, вибивши вікно, проникли в приміщення місцевої друкарні, а через неї - до редакцій двох місцевих комунальних газет. Від грабіжників постраждали міська газета «Новини Самбора» та районна «Голос Самбірщини».

Про це  повідомляє IA ZIK.

Зловмисники ломом виламали і пошкодили замки та двері кількох службових кабінетів редакцій, розкидали те, що було в шухлядах столів, шаф. Викрадені п’ять фотоапаратів редакцій – два редакційні газети «Голос Самбірщини» та два власні журналіста видання і один газети «Новини Самбора», а також терморегулятор від котла на тверде паливо.

Крім цього зловмисники викрали незначну суму грошей. Комп’ютери, ноутбуки не поцупили і не пошкодили.

За фактом злочину правоохоронці розпочали слідчі дії. На місці вони виявили відбитки взуття та знаряддя зламу дверей. 

Редакторка газети «Голос Самбірщини» Марія Пукій не виключає, що пограбування може бути пов’язане з редакційною діяльністю. «Ми не знаємо, чи це пов’язано з журналістською діяльністю, можливо, з тим, щоб виселити з приміщення…Ми не виключаємо, що це може бути пов’язано з тим, що ми йдемо на роздержавлення і з професійною діяльністю. Не виключаємо, що ми були не дуже бажані в інформаційному просторі, бо порушуємо важливі теми для громади, які не співпадають з керівними органами влади», – сказала вона.

Водночас головний редактор «Новин Самбора» відмовився коментувати Інституту масової інформації (ІМІ) інцидент, зазначивши, що поліція просила не повідомляти деталей.

Нагадаємо, Управління фінансового контролю Львівської міської ради до 15 грудня проведе фінансову перевірку комунального підприємства редакції газети «Ратуша» за 2014-2016 роки та за завершений звітний період 2017 року. Провести перевірку доручив міський голова Андрій Садовий.

Як повідомляв «Детектор медіа», в квітні 2016 року депутати проголосували за вихід Львівської міськради з переліку засновників львівської газети «Ратуша». Таким чином міськрада дала згоду на реформування комунальної газети і перетворення її на незалежне видання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY