detector.media
28.11.2017 09:41
Сущенку погрожують 20 роками ув’язнення, якщо не почне «співпрацювати зі слідством» - адвокат
Сущенку погрожують 20 роками ув’язнення, якщо не почне «співпрацювати зі слідством» - адвокат
На українського журналіста Романа Сущенка, заарештованого в Москві, тиснуть, змушуючи визнати провину.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів захисник журналіста Марк Фейгін.

«Коли я минулого тижня вийшов з Лефортово, моєму підзахисному сказали: «Романе Володимировичу, вам треба добре подумати, ви «йдете» на 20 років або почнете співпрацювати зі слідством?». Що тут скажеш. Слідство закінчує свою роботу і намагається заскочити в останній вагон, добитися визнання вини, щоб далі діяти за «схемою Шаройка». Але цього в нашій справі не буде», - сказав Фейгін.

Нагадаємо, в понеділок, 27 листопада, Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці – до 13 січня 2018 року. Крім того, адвокат журналіста Марк Фейгін повідомив на своїй сторінці у Facebook, що його збираються позбавити адвокатського статусу, щоб справа його підзахисного пішла за схемою українського журналіста Павла Шаройка, якого тримають у Білорусі.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку на два місяці, до 30 листопада.

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи.

10 листопада Московський міський суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту українського журналіста Романа Сущенка, незаконно ув’язненого в Росії.

За повідомленням Марка Фейгіна, слухання в суді у справі Сущенка розпочнуться у січні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY