detector.media
27.11.2017 09:33
Щодо Сущенка у РФ можуть реалізувати таку ж схему, як до Шаройка в Білорусі – Фейгін
Щодо Сущенка у РФ можуть реалізувати таку ж схему, як до Шаройка в Білорусі – Фейгін
Марк Фейгін, захисник журналіста Романа Сущенка, повідомив, що його збираються позбавити адвокатського статусу, щоб справа його підзахисного пішла за схемою українського журналіста Павла Шаройка, якого тримають у Білорусі

Про це адвокат повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Мене збираються позбавити статусу адвоката вже в грудні за вказівкою російських спецслужб самі знаєте хто, щоб реалізувати відносно Романа Сущенко оперативну схему, як з Шаройко в Білорусі. Ну ви самі розумієте. Не будьте наївними», – написав він.

Він також написав, що «ні про що не шкодує» і закликав захищати права людей тих, хто ще залишається в адвокатському статусі.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку на два місяці, до 30 листопада.

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи.

10 листопада Московський міський суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту українського журналіста Романа Сущенка, незаконно ув’язненого в Росії.

За повідомленням Марка Фейгіна, слухання в суді у справі Сущенка розпочнуться у січні.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY