detector.media
22.11.2017 17:02
Визначено шість переможців конкурсу, яким оплатять судовий збір та нададуть правову підтримку, конкурс триває
Визначено шість переможців конкурсу, яким оплатять судовий збір та нададуть правову підтримку, конкурс триває
Коаліція громадських організацій «За зниження фінансових бар’єрів у справах про доступ до публічної інформації» визначила шість переможців, яким оплатить судовий збір та надасть правову підтримку.

Про це повідомляє «Доступ до правди».

До переліку переможців конкурсу увійшли:

Ірина Петренюк - запитала у міської влади Луцька про утилізацію трупів тварин і причини смерті загиблих тварин.

Олексій Чорний - прагне отримати від Одеської міськради сканкопії документів щодо будівельних робіт, за копіювання яких йому виставили рахунок на понад 15 тис. грн.

Тарас Боросовський - вимагає від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення інформацію про майновий стан власників житомирських телеканалів. Якщо ця справа буде виграна в суді, вона може стати прецедентом щодо розкриття майнового стану власників інших мовників.

Ярина Сенчишин - намагається отримати від Львівського національного університету інформацію про те, як вираховується вартість штрафу для студентів-бюджетників.

Ярослав Гулан - просив надати копію контракту головного лікаря обласної дитячої лікарні Закарпаття.

Валентина Куць - запитала у Волинської ОДА копії договорів, що укладені із перевізниками на маршруті «Луцьк-Рокині».

Коаліція продовжує конкурсний відбір серед випадків відмови надання публічної інформації або надання неповної чи незадовільної відповіді.

Як повідомляв «Детектор медіа», Коаліція громадських організацій «За зниження фінансових бар’єрів у справах про доступ до публічної інформації» оголосила конкурс серед випадків відмови надання публічної інформації або надання неповної чи незадовільної відповіді. У результаті конкурсу відберуть 12 справ у регіонах України, яким буде надано юридичну підтримку

Для захисту запитувачів у суді рада проекту відбере 12 місцевих юристів, які візьмуть участь у спеціальному тренінгу із захисту права на доступ до інформації.

Нагадаємо, Меморандум про створення коаліції «За зменшення фінансових бар’єрів у справах по доступу до публічної інформації» підписали Інститут масової інформації, Центр UA, Інститут розвитку регіональної преси, Центр демократії та верховенства права, Платформа прав людини, Харківська правозахисна група, Українська Гельсінська спілка з прав людини та Представництво Американської правозахисної організації Freedom House в Україні.

Збір підписів під Меморандумом за зменшення фінансових бар’єрів у справах про доступ до публічної інформації триває.

Мета меморандуму – зменшення судового зору при поданні судових позовів у справах про доступ до публічної інформації.

Зараз судовий збір для фізичних осіб складає 640 грн, для юридичних осіб – 1600 грн. Збільшення розміру судового збору стало суттєвим бар’єром для громадських активістів та журналістів, які намагаються відстояти своє право на публічну інформацію в суді. Ще більше ускладнила це завдання висока вартість відкриття виконавчого примусового провадження у справах про доступ, де боржником/розпорядником є юридична особа (6 400 грн).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY