detector.media
22.11.2017 14:23
Прокуратура Криму знайшла нові факти побиття журналістів на півострові в березні 2014-го
Прокуратура Криму знайшла нові факти побиття журналістів на півострові в березні 2014-го
Прокуратура АР Крим у ході здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення (ст. 438 КК України) допитала свідків і встановила нові факти протиправних дій щодо журналістів на території півострова.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Кримської прокуратури.

7 березня 2014 року в Севастополі під час здійснення професійної діяльності, а саме проведення відеозапису під час захоплення однієї із військових частин, групі журналістів невстановленими особами, у тому числі представниками так званої «Самооборони Криму», були завдані тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, знищено професійну техніку та пошкоджено автомобіль.

Серед шести представників засобів масової інформації була одна жінка та один іноземний кореспондент.

«Керуючись ст. 214 КПК України, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) КК України», - повідомили у відомстві.

Як повідомляв «Детектор медіа», в травні минулого року Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом блокування в Росії і в окупованому Криму доступу до сайту «Крим.Реалії», проекту української редакції «Радіо Свобода».

Місцем раніше Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України відкрила кримінальні провадження у зв'язку обшуками у кримських журналістів, які були проведені російськими силовиками в окупованому Криму 18-19 квітня, а також у зв'язку з обшуками та арештами кримських татар на півострові у «справі «Хізб ут-Тахрір».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY