detector.media
21.11.2017 17:43
У Черкасах журналіста «Прочерку» Назарія Вівчарика поліція не пустила на захід
У Черкасах журналіста «Прочерку» Назарія Вівчарика поліція не пустила на захід
21 листопада у Черкасах журналіста видання «Прочерк» Назарія Вівчарика поліція не пустила на захід у черкаський Будинок архітектури, де обговорювалось можливе будівництво в Чигиринському районі нових потужностей холдингу «Миронівського хлібопродукту» (торгова марка «Наша ряба»)

Про це повідомляє видання «Прочерк».

За повідомленням видання, журналіст пред’явив посвідчення, однак ввійти до приміщення йому заборонив заступник начальника управління з превентивної діяльності підполковник поліції Сергій Ненахов, аргументуючи це тим, що журналіст запізнився.

У редакції зазначають, що дії поліції підпадають під статтю 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та звернулися по коментар до черкаського юриста, члена секретаріату Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Валерія Макеєва.

«Журналіст має право безперешкодно заходити на будь-які заходи. А якщо поліцейський цьому перешкоджає, то він несе відповідальність за статтею 171 Кримінального кодексу, – сказав пан Макеєв. – Це – перешкоджання у реалізації прав журналіста».

Нагадаємо, у жовтні черкаський телеканал «Антена» повідомив, що директор департаменту ЖКХ Черкаської міської ради Олександр Яценко погрожував фізичною розправою знімальній групі каналу та депутату міськради Олексію Романову.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY