detector.media
20.11.2017 16:39
Грузинський журналіст розповів, як його депортували з України
Грузинський журналіст розповів, як його депортували з України
Тамаз Шавшишвілі твердить, що мав право перебувати в Україні, працював тут і нічого не порушував

Тамаз Шавшишвілі, якого днями відправили з України в Грузію, по скайпу розповів подробиці своєї депортації.

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на трансляцію, яку вів у понеділок, 20 листопада, на своїй сторінці у Facebook народний депутат, один з лідерів партії Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил» Юрій Дерев'янко.

За словами Шавшишвілі, 17 листопада до його будинку увірвалися спецназівці СБУ, побили його ногами, замотали скотчем очі та відвезли до аеропорту. У нього пішла носом кров.

В аеропорту до нього підійшов чоловік і сказав, що йому на три роки заборонений в'їзд до України. Причини, стверджує Тамаз Шавшишвілі, ніхто не назвав.

Потім, продовжив розповідь чоловік, його три години везли на гелікоптері до Одеси, де разом із іншими громадянами Грузії посадили на пором.

Журналіст твердить, що мав право перебувати в Україні і нічого не порушував.

«Вони викрали мене», - наголосив він.

Як повідомляв «Детектор медіа», 18 листопада Служба безпеки України повідомила про примусове повернення на Батьківщину восьми громадян Грузії. Раніше адвокат грузинського журналіста Тамаза Шашвіашвілі заявив, що в аеропорту «Київ» (Жуляни) утримувалися 9 громадян Грузії, серед яких перебував його підзахисний. За його словами, затриманих готували до депортації з України.

«Указане рішення прийняте СБУ на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України. Всі дії співробітників правоохоронних органів здійснені у відповідності до вимог національного і міжнародного законодавства з метою запобігання скоєнню злочинів, передбачених кримінальним кодексом України», - йшлося у заяві речниці СБУ Олени Гітлянської.

Фото - з квартири затриманого журналіста

Фото: Facebook Міхеїла Саакашвілі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY