detector.media
18.11.2017 14:29
Українські дипломати запевняють, що затриманому в Білорусі журналісту «Українського радіо» призначили адвоката
Українські дипломати запевняють, що затриманому в Білорусі журналісту «Українського радіо» призначили адвоката
Начальник Управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич повідомив, що затриманому КДБ Білорусі за підозрою у шпигунстві журналісту «Українського радіо» Павлу Шаройку призначили адвоката.

Про це повідомляє «Українська правда».

«Консул відвідав затриманого у Білорусі громадянина України. Умови тримання, за його словами, прийнятні», - повідомив Василь Кирилич.

Раніше дружина затриманого журналіста Павла Шаройка повідомила, що її чоловіку дали державного адвоката Білорусі, до якого вона не має 100% довіри. Голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко запропонував об'єднати зусилля НСЖУ, НСТУ і МЗС України з метою залучення незалежного кваліфікованого адвоката для затриманого на території Білорусі журналіста «Українського радіо» Павла Шаройка.

Нагадаємо, 25 жовтня 2017 року у Білорусі затримали власного кореспондента «Українського радіо», громадянина України Павла Шаройка, якого звинувачують у шпигунстві.

Представник МЗС України Василь Кирилич заявив, що Міністерству закордонних справ України відомо про затримання у Білорусі громадянина України, штатного працівника «Українського радіо» Павла Шаройка. Він наголосив, що МЗС України «вживає заходів у справі захисту прав затриманого громадянина України».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY