detector.media
18.11.2017 10:03
Держдеп США поки не має жодної інформації про затримання українського журналіста Павла Шаройка в Білорусі
Держдеп США поки не має жодної інформації про затримання українського журналіста Павла Шаройка в Білорусі
Державний департамент США поки не коментує ситуацію із затриманням власного кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка в Республіці Білорусь, однак виступає за дотримання прав журналістів та свободи слова.

Про це заявила під час брифінгу в Вашингтоні речниця Державного департаменту США Хезер Науерт, передає «Укрінформ».

«Я поки не маю жодної інформації, але я хотіла би розглянути це для вас і подивитися, що я можу отримати», - зауважила представник Держдепу у відповідь на прохання Укрінформу прокоментувати арешт Павла Шаройка в Мінську та кількатижневе мовчання білоруської влади після ув'язнення журналіста.

Водночас, офіційний представник Державного департаменту США уточнила, що «небайдужа до прав журналістів», до важливості дотримання свободи слова, до роботи, яку репортери роблять в небезпечних умовах по всьому світу.

«Ми твердо віримо тут, у Державному департаменті, що в інших країнах дедалі більше голосів виступають за краще, демократичне й більш справедливе суспільство. Отже, якщо журналісти, справжні журналісти, піддаються затриманням, це нас непокоїть», - зауважила Хезер Науерт.

Нагадаємо, 25 жовтня 2017 року у Білорусі затримали власного кореспондента «Українського радіо», громадянина України Павла Шаройка, якого, за попередніми даними, звинувачують у шпигунстві.

Представник МЗС України Василь Кирилич заявив, що Міністерству закордонних справ України відомо про затримання у Білорусі громадянина України, штатного працівника «Українського радіо» Павла Шаройка. Він наголосив, що МЗС України «вживає заходів у справі захисту прав затриманого громадянина України».

Інститут масової інформації закликає Міністерство закордонних справ України, ЄС, ОБСЄ, Раду Європи та міжнародні правозахисні організації негайно вжити заходів задля звільнення затриманого спецслужбами Білорусі кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка.

На фото - Павло Шаройко

Фото: ZIK

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY