detector.media
17.11.2017 18:15
Грузинського журналіста затримали і намагаються депортувати з України - Саакашвілі
Грузинського журналіста затримали і намагаються депортувати з України - Саакашвілі
Лідер партії «Рух нових сил», екс-глава Одеської обладміністрації та екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі повідомив, що в Києві український спецназ викрав з дому журналіста грузинської телекомпанії «Руставі-2» Тамаза Шашвіашвілі і двох його друзів.

Про це він повідомив у Facebook.

«Сорок хвилин тому з дому в Києві викрали грузинського журналіста, співробітника одного з найпопулярніших грузинських телеканалів, у нього була акредитація і всі документи для знаходження в Україні. Його закували в наручники, надягли мішок на голову і відвезли в невідомому напрямку», - написав Міхеїл Саакашвілі.

Також він повідомив, що в Києві було затримано добровольця АТО Вано Надірадзе.

Пізніше лідер партії «Рух нових сил» опублікував фото з орендованої квартири грузинського журналіста «після його викрадення». Саакашвілі також повідомив, що в Одесі у Тамаза Шашвіашвілі залишилася дружина-українка на 8-му місяці вагітності.

Фото з квартири затриманого журналіста

«Півгодини тому вибили з ефіру Vilne Tv - наш інтернет-канал, де йшли постійні стріми з приводу викрадення грузинського журналіста і народного Героя України Вано Надіразе… Я закликаю співробітників Нацгвардії і СБУ, які володіють інформацією про місцезнаходження викрадених грузинського журналіста і бійця АТО, написати мені в лічку. Мені потрібна інформація, з якого аеропорту їх будуть вивозити спецрейсом», - написав згодом Саакашвілі.

Опозіціонер пізніше повідомив, що «викрадені знаходяться у ВІП терміналі аеропорту Жуляни».

«Я закликаю Державіарух України і грузинську диспетчерську службу не давати дозвіл на проліт наступного борту з аеропорту Жуляни, так як там знаходяться незаконно викрадені по злочинній змові влади», - закликав Саакашвілі.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», Міхеїл Саакашвілі в міжнародному аеропорту «Київ» (Жуляни) намагається перешкодити депортації з України групи грузинських громадян.

Нагадаємо, районні суди Львівської області виголосили низку рішень у справах про адміністративне правопорушення щодо грузинських та українських журналістів та американських режисерів, які 10 вересня разом із екс-президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі прорвались через пункт пропуску «Шегині» у Львівській області.

Серед правопорушників зокрема журналістка видання «Страна.UA» Світлана Крюкова, журналістка ТОВ «Новини-24 години» Ангеліна Пичик, продюсер ТОВ «Новини-24 години» Олексій Худенцов, оператор ТОВ «Новини-24 години» Марко Гаврилов, двоє журналістів телекомпанії «Руставі-2» (Грузія) Тома Чагелішвілі і Тамар Багашвілі, двоє відеоператорів телекомпанії «Руставі-2» Гіоргі Чіквіладзе і Датун Майсурадзе, продюсер документальних фільмів телекомпанії «Руставі-2» Гіоргі Чадунелі та американські режисери Браян Джеймс Ендрю і Клементс Марлей Даніелле.

Кожен з них повинен сплатити за незаконний перетин держкордону по 3,4 тис. грн.

Фото - з квартири затриманого журналіста

Фото: Facebook Міхеїла Саакашвілі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY