detector.media
17.11.2017 16:02
ІМІ закликав міжнародні організації допомогти звільнити Павла Шаройка
ІМІ закликав міжнародні організації допомогти звільнити Павла Шаройка
Інститут масової інформації закликає Міністерство закордонних справ України, ЄС, ОБСЄ, Раду Європи та міжнародні правозахисні організації негайно вжити заходів задля звільнення затриманого спецслужбами Білорусі кореспондента «Українського радіо» Павла Шаройка.

Про це повідомляється на сайті ІМІ.

«Затримання Шаройка у Мінську свідчить про те, що відтепер жоден український журналіст не може почуватися в безпеці, перебуваючи в Білорусі», – заявила виконавча директорка ІМІ, представниця в Україні міжнародної правозахисної організації «Репортери без кордонів» Оксана Романюк.

Інститут масової інформації вбачає в цьому затриманні політичні ігри Росії, в які було залучено підконтрольну Кремлю Білорусь. Журналіста звинувачують у шпіонажі, що нагадує сценарій російських спецслужб, який був застосований до затриманого в Москві українського журналіста Романа Сущенка.

ІМІ закликає МЗС України та міжнародні організації активізувати всі свої зусилля в дипломатичній та публічній площині задля того, аби домогтися звільнення і повернення українського журналіста на територію України.

Нагадаємо, 25 жовтня 2017 року у Білорусі затримали власного кореспондента «Українського радіо», громадянина України Павла Шаройка, якого, за попередніми даними, звинувачують у шпигунстві.

Представник МЗС України Василь Кирилич заявив, що Міністерству закордонних справ України відомо про затримання у Білорусі громадянина України, штатного працівника «Українського радіо» Павла Шаройка. Він наголосив, що МЗС України «вживає заходів у справі захисту прав затриманого громадянина України».

Він також повідомив, що затриманому співробітниками Комітету державної безпеки Павлу Шаройку дали державного адвоката Білорусі, до якого дружина не має 100% довіри. Їй повідомили, що чоловіка начебто звинувачують у шпигунстві. Павлу Шаройку не дають бачитися з родичами і спілкуватися з ними по телефону, лише листуватися.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY