detector.media
15.11.2017 13:14
Чому люди погоджуються на кабальні умови контрактів участі в ток-шоу?
Разом із журналісткою видання «Детектор медіа» Галиною Скляревською ведучі «Громадського радіо» зазирнули за лаштунки телебачення і поговорили про те, чому ж самі люди готові брати участь у ток-шоу, скільки вони за це отримують і на які пункти в договорах часто не звертають увагу.
Скільки коштує участь у телевізійному ток-шоу, чому люди готові брати в них участь та які їхні права можуть порушуватись телеканалами?

Після участі в програмі телеканалу «Інтер» 12-річної дівчини, права якої не були враховані, за висновком Незалежної медійної ради, розгорнулася більш широка дискусія про неврахування та порушення прав учасників подібних програм телеканалами.

Галина Скляревська  // Громадське радіо
Галина Скляревська
Громадське радіо

З журналісткою видання «Детектор медіа» Галиною Скляревською зазирнули за лаштунки телебачення і поговорили про те, чому ж самі люди готові брати участь у ток-шоу, скільки вони за це отримують і на які пункти в договорах часто не звертають увагу.

«С каждым годом телевизионная ситуация ухудшается, с моей точки зрения, потому что ради рейтингов журналисты пренебрегают правами своих участников, в первую очередь, детей, в целом очень активно вмешиваются в приватную жизнь людей, которые не обязаны так ее выставлять на всю страну. И тут возникает вопрос: зачем они вообще приходят на ток-шоу?», — говорить Галина Скляревська.

За словами журналістки, самі ж майбутні учасники шоу часто неуважно читають умови договору, що в результаті може негативно для них обернутись:

«Там есть такой прекрасный «пункт», который звучит приблизительно так: все предыдущие устные или письменные договоренности после подписания этого договора теряют силу. Что говорят людям для того, чтобы привести их в ток-шоу, как их устно или письменно уговаривают, мы не знаем. Но по факту они не глядя подписывают договор на десяти страницах мелким шрифтом. В основном, думаю, не глядя, потому что в здравом уме сложно подписать такой договор, если ты внимательно его прочел. Там очень жесткие санкции по отношению к участникам».

Слухайте повну версію розмови в доданому звуковому файлі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY