detector.media
15.11.2017 10:40
У Красногорівці діти досі дивляться російське телебачення — журналістка
У Красногорівці діти досі дивляться російське телебачення — журналістка
За словами кореспондентки «Громадського радіо» Ірини Цибух, у Красногорівці – сусідньому з Мар’їнкою місті в зоні АТО – діти й сьогодні дивляться російське телебачення, бо альтернативи немає.

Журналістка розповіла про ситуацію в місті.

За її словами, в ніч на 15 листопада в Красногорівці чули мінометні черги та автоматну стрілянину.

«Місцеві жителі кажуть, що це були 82-й або 120-й калібр. Вони вже вміють розрізняти», — зазначила журналістка.

Вона також розповіла, що до міста почали повертатися люди. З п’яти шкіл працює лише дві.

«Сьогодні я була в школі №5… Діти та педагоги кажуть, що вже звикли і до таких умов, і до обстрілів і до гуманітарної ситуації», — розповіла журналістка.

Красногорівські діти досі дивляться російські ЗМІ, оскільки немає альтернативи, стверджує журналістка. До школи завітали українські військові, які привезли гуманітарну допомогу і роздавали дітям розмальовки. Діти при цьому виглядали розгубленими. Вчителі пояснюють, що у дітей відбувається розрив шаблонів, бо по російському телебаченню їм розповідають про агресію українських військових, а ці військові дарують їм розмальовки.

Як повідомляв «Детектор медіа», на початку жовтня перша заступниця міністра інформаційної політики України (МІП) Еміне Джапарова під час Міжнародного економічного форуму Discover Dn.Ua, що відбувся у Краматорську (Донецька область), поінформувала про основні здобутки Міністерства інформаційної політики України у сфері розвитку та відновлення мовлення на Сході України в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення.

«Для зони АТО за ці роки виділено 57 FМ-радіочастот, це приблизно 30% від усіх частот, що були надані в користування по Україні, видано дозволи на тимчасове мовлення на 77 телерадіоканалах», - наголосила зокрема перша заступниця міністра.

Еміне Джапарова також нагадала, що за період роботи Комісії побудовано дві телерадіокомунікаційної вежі у місті Краматорську (гора Карачун) Донецької області та у селі Бахмутівка Луганської області, а залучено від іноземних партнерів понад 60 передавачів.

Фото: Сегодня

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY