detector.media
14.11.2017 15:55
Омбудсмен не бачить порушення у тому, що Донецька ОДА не забрала запит із пошти
Омбудсмен не бачить порушення у тому, що Донецька ОДА не забрала запит із пошти
Офіс Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини не виявив порушень в небажанні апарату Донецької обласної державної адміністрації отримувати рекомендовані листи з запитами на публічну інформацію

Про це повідомляє «Доступ до правди» з посиланням на ініціативу  ініціатива «Дій-Краматорськ».

Зазначено, що пошта повернула запит, оскільки вийшов строк його зберігання у відділені, а співробітник пошти в усному порядку повідомив, що Донецька ОДА відмовилася приймати лист із позначкою «Публічна інформація», оскільки відповідний підрозділ залишився у місті Донецьк.

На скаргу координатора «Дій-Краматорськ» омбудсмен повідомив, що «факт відмови від отримання листів неможливо довести». Водночас омбудсмен надіслав на адресу розпорядника аналогічний запит і підстав для вжиття додаткових заходів немає.

Зазначено, що перший запит, на який «Дій-Краматорськ» не отримали відповіді, був надісланий у січні 2017 року.

 

Нагадаємо, Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням приєднатися до Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів, що, на думку омбудсмена, сприятиме впровадженню в Україні міжнародних стандартів.

Нагадаємо, за перше півріччя 2017 року суди першої інстанції в Україні отримали 194 справи про порушення права на доступ до публічної інформації. За розгляд цих справ було стягнуто 60 тис грн судового збору.

Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюкповідомила, що кількість відмов на запити у наданні публічної інформації зросла у поточному році року вдвічі.

Фото: "Бюро аналізу політики"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY