detector.media
13.11.2017 20:04
Олег Сенцов після етапування в колонію на Ямалі був відправлений у ШІЗО (ОНОВЛЕНО)
Олег Сенцов після етапування в колонію на Ямалі був відправлений у ШІЗО (ОНОВЛЕНО)
Український режисер Олег Сенцов, який був незаконно засуджений у Росії перебуває у виправній колонії № 8 («Білий ведмідь») у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ, потрапив до штрафного ізолятора.

Про це написав в своєму телеграм-каналі керівник міжнародної правозахисної групи «Агора» Павло Чиков, повідомляє «Медиазона».

За його словами, Олега Сенцова в колонії відвідав його адвокат Дмитро Дінзе.

«Олег після етапування в колонію загримів в ШІЗО. Здоровий, передавав всім привіт!», - розповів Павло Чиков.

Як пізніше повідомив адвокат, Олега Сенцова направили на два тижні до штрафного ізолятора у виправній колонії №8 у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії через призначене раніше покарання. За словами Дмитра Дінзе, зараз Сенцов уже залишив штрафний ізолятор і перебуває в загоні.

Адвокат також повідомив, що переведення Олега Сенцова з Якутська на Ямал пов'язане з «громадською активністю і його підтримкою» в Якутії. Рішення про переведення керівництво російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) прийняло 21 липня, проте етап почався через півтора місяці, заявив адвокат.

«Перевели, оскільки порахували, що йде громадська активність в Якутії, пов'язана з його підтримкою. І керівництво ФСВП 21 липня прийняло рішення про переведення його в Салехард, в виправну колонію №8 «Білий ведмідь». Наказ був відданий 21 липня, і тільки через півтора місяця вирішили перевести саме в зв'язку з активною підтримкою по всіх фронтах, і з активними діями на підтримку. За все, що відбувалося в Якутії, пов'язане з ним, його за це карали. Садили кілька разів в ШІЗО», - розповів Дмитро Дінзе.

В бараку, де перебуває український режисер, 60 осіб. Колонія, за словами адвоката, відрізняється суворим виконанням правил внутрішнього розпорядку. Основне виробництво в колонії - обробка каменю та виготовлення кам'яних виробів. Але крім цього є роботи в бібліотеці, театрі та в місцевій кіностудії. Керівництво колонії запропонувало Олегу Сенцову роботу, пов'язану з роботою театру і кіно, але він відмовився, повідомив Дмитро Дінзе.

«Олег... дуже сильно схуд. В Якутії і зараз - це дві різні людини. Дуже втомився від етапу, і у нього немає запасів продуктів. Хоча харчування в колонії нормальнее, на відміну від 15 інших північних колоній забезпечується добре», - повідомив адвокат.

Раніше Дмитро Дінзе повідомляв, що планує відвідати Олега Сенцова у колонії в Лабитнангі.

Російський адвокат Марк Фейгін заявив, що етапування Олега Сенцова в колонію міста Лабитнанги в Ямало-Ненецькому автономному окрузі може мати на меті ізоляцію українського політв'язня.

Як повідомляв «Детектор медіа», два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

На фото - Cалехард - Лабитнангі

Фото: Facebook Дмитра Дінзе

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY