detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
13.11.2017 12:44
Нацрада перевірить NewsOne і «ПравдаТУТ» через недотримання правил мовлення в дні пам’яті
Нацрада перевірить NewsOne і «ПравдаТУТ» через недотримання правил мовлення в дні пам’яті
9 листопада Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів NewsOne і «ПравдаТУТ» щодо дотримання ними Правил ведення мовлення в дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

21 жовтня в Україні відзначався день пам’яті – 70 років з дня проведення радянськими карально-репресивними органами операції «Захід» – масової депортації населення Західної України до Сибіру. 27 жовтня відзначався день пам’яті – 80 років з часу масових розстрілів української інтелігенції в урочищі Сандармох.

За даними моніторингу Нацради, телеканал NewsOne 21 жовтня не оголошував хвилину мовчання о 12:00, інформацію про день пам’яті поширював в ефірі тільки після 13:07, а до 7:34 в ефірі було відсутнє зображення палаючої свічки. 27 жовтня NewsOne не оголошував хвилину мовчання о 12:00.

Телеканал «ПравдаТУТ» 27 жовтня не оголошував хвилину мовчання о 12:00, інформацію про день пам’яті поширив в ефірі лише о 20:32 у сюжеті програми новин, а крім того транслював цього дня о 16:05 комедійний фільм «Весілля в Малинівці».

Згідно з правилами мовлення, в день пам’яті телерадіоорганізації зобов’язані внести до телерадіопередач та сітки мовлення такі зміни:

Нагадаємо, 2 листопада Нацрада оголосила попередження телеканалу NewsNetwork за порушення Правил мовлення в день пам’яті 5 серпня – 80 років з дня початку «Великого терору» в Україні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY