detector.media
10.11.2017 19:10
Депутати Кіровоградської облради не підтримали розкритикований проект, яким запроваджувався попередній запис на сесії
Депутати Кіровоградської облради не підтримали розкритикований проект, яким запроваджувався попередній запис на сесії
10 листопада проект рішення «Про внесення змін до Реґламенту Кіровоградської обласної ради», яким для громадськості вводився попередній письмовий запис на сесійні засідання, не отримав підтримки депутатського корпусу Кіровоградської обласної ради. «За» проголосували лише 25 депутатів.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Перед розглядом цього питання до депутатів з пропозиціями щодо внесення змін до проекту рішення звертався співголова Коаліції громадських організацій Кіровоградської області «Рада експертів» Дмитро Сінченко, який оголосив напрацьовані активістами правки. Зокрема, з остаточного варіанту рішення пропонувалось повністю виключити пункт щодо обов’язкової письмової реєстрації громадян.

У підсумку, після досить жвавого обговорення, голова обласної ради запропонував проголосувати за взяття рішення «за основу». Однак на це забракло голосів. Таким чином правки до регламенту прийняті так і не були.

Нагадаємо, до регламенту роботи Кіровоградської обласної ради пропонувалося внести зміни, серед яких - запровадження попереднього письмового запису на сесійні засідання.

Медіа-юрист ІМІ Максим Ратушний зазначив, що сесії рад проводяться гласно, і введення попереднього запису для громадськості на сесії облради може створити перепони для будь-кого потрапити на відкриті заходи.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY