detector.media
09.11.2017 16:51
ЦПК Шабуніна програв суд каналу «Україна»
ЦПК Шабуніна програв суд каналу «Україна»
Сьогодні, 9 листопада, у Господарському суді Києва відбулося перше по суті справи засідання у справі громадської організації «Центр протидії корупції» проти телеканалу «Україна» за сюжет «Слідами грантоїдів».

Про це «Детектору меіда» повідомила прес-служба ЦПК, головою якого є антикорупціонер Віталій Шабуні.

Зокрема суд повністю відмовив громадській організації «Центр протидії корупції» у задоволенні позову до телеканалу «Україна» та ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа», в якому активісти вимагали спростувати недостовірну інформацію про себе, поширену журналістами у репортажі «Слідами грантоїдів». 

«Суддя виніс рішення на першому ж засідання по суті. Воно тривало не більше 20 хвилин. Це якраз той етап процесу, коли сторони наводять суду свої аргументи. Ми не встигли цього зробити. Фактично, як такого слухання справи не було - суддя одразу вийшов в нарадчу кімнату і повернувся з нього через дві хвилини з готовим рішенням», - розповів про судовий процес юрист ЦПК Олександр Литвин.

«Повний текст судового рішення іще не готовий, тому про мотивацію та аргументацію судді нічого не відомо. Він проголосив тільки вступну та резулятивну частину рішення. До повного тексту рішення важко сказати, чи будемо ми йти в апеляцію», - прокоментувала рішення судду адвокат ЦПК Олена Щербан.

Як  зазначає ЦПК, 7 листопада Центр протидії корупції просив суд залучити у якості свідків інших героїв сюжету, які бачили репортаж безпосередньо в ефірі телеканалу «Україна» і стали його героями, утім, як зазначено, суд відмовив у залученні свідків.

Нагадаємо, мова йде про позов Центру протидії корупції до телеканалу «Україна»  за сюжет «Слідами грантоїдів», який нібито розвінчує діяльність громадської організації «Центр протидії корупції». Про це у травні в матеріалі «Кто и зачем дискредитирует Шабунина и его соратников» писав «Детектор медіа».

Відео розміщено на офіційному YouTube-каналі новин ТРК «Україна» «Сегодня».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY