detector.media
09.11.2017 15:06
Дані радіослухання в Україні третя хвиля 2017: стабільне зростання хеві юзерів інтернет
Міжгалузеве індустріальне об’єднання «Радіокомітет» оприлюднило результати третьої хвилі дослідження радіослухання за 2017 рік в містах України з населенням понад 50 тис осіб.

Українці не змінюють своїх звичок і активно слухають радіо. «Хіт  FM», «Радіо П’ятница» та  «Шансон» радіослухачі вмикали та слухали найактивніше.

Про це свідчать показники третьої хвилі дослідження за 2017 рік, що проводиться дослідницькою компанією «Kantar TNS в Україні». Опитування проводилось з 3 липня  по  1 жовтня 2017 року. Участь у ньому взяли мешканці України з міст із населенням 50 тис+,  у віці від 12 до 65 років. Вибірка склала 10 032 респонденти.

За даними дослідження, слухачі радіо - активні  і прогресивні користувачі інтернету - частка інтернет юзерів, які щоденно користуються Інтернет, збільшилась за рік і складає 80,2%( було 75,8%).  Також більша частина тих, хто має рівень доходу високий  та вище  середнього 46,9%(було 34,6%), а тих, хто має авто в сімʼї 61,6% (було 59%).

Так, у загальнонаціональному рейтингу першість за рейтингом на  жовтень 2017 року зберіглася.

Топ радіостанцій очолює «Хіт  FM». Лідерами є також: «Радіо П’ятниця» та «Шансон», які займають другу і третю позицію і  є лідерами за показниками в рейтингу.

«Kiss FM» і «Ретро FM» помінялись місцями в порівнянні з попередньою хвилею. А «NRJ» увійшло в ТОП – 10 за рейтингом. Також спостерігається ріст Радіо Релакс: зростання прослуховування у вечірній час.

«Стосовно незмінного лідерства Хіт ФМ можна сказати лише одне - ми чітко, постійно і дуже достеменно вивчаємо свою аудиторію, і, очевидно, що чітко "потрапляємо" в її потреби. Щодо росту легкого та спокійного радіо Relax, то тут очевидно, що формат, який себе доволі успішно зарекомендував у Києві, викликає неабияку цікавість у мережевого слухача. Нагадаю, що з цього літа радіо Relax почало мовлення у мережі." - зазначає маркетинг директор холдингу «ТАВР- медіа» Оксана Шавель.

«Шансон» входить до трійки лідерів, бо має стабільне велике ядро цільової аудиторії, тому не боїться конкуренції, адже основним викликом для радіостанцій є велика конкуренція між радіостанціями, особливо в Києві, де мовить багато радіостанцій з однаковим або схожим форматом. Тому радіостанціям треба шукати підходи для того щоб нарощувати кількість слухачів, адже рекламодавців найбільше приваблює високе охоплення, а також висока частота контактів з рекламою", - прокоментував аналітик- маркетолог Бізнес Радіо Груп Микола Мамайко.

За показником середньотижневого охоплення «Хіт FM» займає першу позицію, а Люкс - другу, третє місце зайняла радіостанція - Ретро FM, змістивши на одну позицію вниз «Русское радіо Україна» та «Авторадіо».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY