detector.media
09.11.2017 11:41
У Гельсінкі покажуть фентезі «Сторожова застава» та документалку «Школа №3»
У Гельсінкі покажуть фентезі «Сторожова застава» та документалку «Школа №3»
10-11 листопада у Гельсінкі пройдуть Дні українського кіно, на яких покажуть «Школу №3» та «Сторожову заставу»

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на координатора проекту Наталю Терамае (Дмитренко).

«Вдруге проводимо у Гельсінкі Дні українського кіно - 10-11 листопада. Покажемо дві прем'єри, два чудових фільма», – сказала вона.

Зокрема повідомляється, що в перший день пройде «Сторожова застава» (17:30), яку презентуватиме Олег Волощенко, що зіграв у картині богатиря Іллю. Наступного дня, 11 листопада, о 17:30 покажуть документальний фільм «Школа №3».

За словами пані Дмитренко, «кожен фільм, що ми представляємо, має певну місію».

«Як нам здається, культурно-освітні проекти для української молоді за кордоном мають стати пріоритетом для держави, якщо ми дійсно бажаємо бачити їх колись знову вдома», – сказала координатор проекту.

Показ відбудеться у залі Kino K-13 за адресою: Helsinki, Kanavakatu 12 у кінозалі на 150 місць від Фінської кінофундації.

Організатори та партнери заходу: Посольство України у Фінляндії, Товариство українців у Фінляндії, Відкрита група Суомі-Україна-Сильта, Державне агентство України з питань кіно. 

Нагадаємо,  фільм «Сторожова Застава» за мотивами книги Володимира Рутківського знятий компанією Kinorob за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Співпродюсер фільму — Новий канал. Прокатом в Україні займається компанія Ukrainian Film Distribution. 

«Сторожову Заставу» ще покажуть в Казахстані, Молдові, Індії, Південній Кореї та в інших країнах.

Світова прем’єра фільму «Школа №3» відбулася в рамках 67-го Берлінського кінофестивалю: «Школа №3» була нагороджена Ґран-прі секції Generation 14plus, присвяченої фільмам про дітей та для дітей. Разом із премією автори фільму отримали 7 500 євро. Бажаючи підтримати розвиток Миколаївки, автори «Школи №3» – Tabor Production у співпраці з Театром Переселенця та Платформою сучасного мистецтва Playground.DOС оголосили конкурс на отримання ґранту в розмірі 20 000 грн для соціально-культурних проектів. Взяти участь у конкурсі можуть усі бажаючі: для цього потрібно мати ідею та заповнити заявку.

В Україні фільм вперше побачили гості Одеського кінофестивалю. Київська прем'єра стрічки відбулася восени в рамках фестивалю «Нове німецьке кіно».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY