detector.media
09.11.2017 09:31
Чернігівський телеканал «Дитинець» програв апеляцію у суді через цитування міського голови Чернігова
Чернігівський телеканал «Дитинець» програв апеляцію у суді через цитування міського голови Чернігова
8 листопада чернігівський Апеляційний суд вирішив, що місцевий телеканал «Дитинець» розповсюдив неправдиву інформацію у сюжеті, у якому чернігівський міський голова Владислав Атрошенко заявляє, що помічник народного депутата Валерія Давиденка тримає незаконні лазні на березі Десни. Суд зобов’язав видалити сюжет із мережі інтернет та спростувати інформацію.

Про це повідомляє видання cheline.com.ua.

Раніше суд першої інстанції не задовольнив позов нардепа Валерія Давиденка, назвавши вислів мера Владислава Атрошенка оціночним судженням, що не підлягає спростуванню.

Апеляційний суд Чернігова вирішив скасувати рішення Деснянського суду і частково задовольнили позовну заяву.

Під час засідання суду. Фото: cheline.com.ua.

Інформацію, виголошену мером Атрошенком на нараді та поширену телеканалом «Дитинець» суд визнав недостовірною і такою, що завдає шкоди честі та діловій репутації нардепа, тому телеканал зобов’язаний видалити сюжет з інтернету та офіційно спростувати інформацію.

Суд не задовольнив єдину вимогу позивача – моральну компенсацію в розмірі 1 гривні Валерій Давиденко не отримає. Усі судові збори лягли на плечі відповідачів.

Нагадаємо, у серпні народний депутат України («Блок Петра Порошенка») Валерій Давиденко подав позов до суду на Чернігівську міську раду та ТОВ «Телерадіоорганізація «ЛІГА», яке є власником чернігівського телеканалу «Дитинець», про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації, стягнення моральної шкоди.

Народний депутат заявив, що 18 липня «чернігівським міським головою Атрошенком Владиславом Анатолійовичем під час проведення розширеної наради із керівниками структурних підрозділів та керівниками комунальних підприємств міської ради було озвучено недостовірну інформацію, яка не відповідає дійсності, а саме про причетність помічника народного депутата Давиденка В.М. до об’єктів, що розташовані в місті Чернігові на березі річки Десна».

У своєму пості у Facebook нардеп наголосив, що позивається насамперед до журналістів. «Марк Твен сказав: "Ніколи не сперечайтеся з дурнями. Ви опуститеся до їхнього рівня, де вони задавлять вас своїм досвідом". Абсолютно з цим згоден, але іноді просто необхідно нагадувати окремим "професіоналам", що відверта брехня і наклеп не мають нічого спільного з журналістикою. Сьогодні подав позов до суду, як і обіцяв. Або підтвердження, або спростування. Публічно! Так повинно бути, і так буде», - написав Валерій Давиденко.

На фото - Валерій Давиденко

Фото: Facebook Валерія Давиденка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY