detector.media
08.11.2017 09:31
Невідомі перешкоджали знімати журналістам «Радіо Свобода» приліт Медведчука
Невідомі перешкоджали знімати журналістам «Радіо Свобода» приліт Медведчука
Увечері 7 листопада невідомі напали біля аеропорту «Київ» на знімальну групу програми «Схеми:корупція в деталях» (проект «Радіо Свобода») у складі журналіста Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича.

Про це повідомляє Михайло Ткач у Facebook.

«Щойно біля віп-терміналу аеропорту "Київ" люди, які постійно охороняють прильоти і вильоти Віктора Медведчука, люди в масках і балаклавах, перешкоджали нашій законній журналістській діяльності. Били ліктями, штовхали, робили підніжки, у оператора двічі вибили камеру з рук», - написав журналіст.

Він також повідомляє, що авто знімальної групи заблокували, аби завадити зняти приліт літака Віктора Медведчука з Росії та вихід з терміналу.

Як писав «Детектор Медіа», у вересні 2017 року журналіст програми «Схеми» Михайло Ткач повідомив, що в Конча-Заспі (Київська область) на знімальну групу програми «Схеми:корупція в деталях» напали співробітники Управління державної охорони (УДО). Інцидент відбувся біля одного з ресторанів, де в цей час перебував президент Петро Порошенко та інші високопосадовці. Управління державної охорони розпочало за цим фактом службове розслідування.

У серпні на проспекті Героїв Сталінграда в Києві два автомобілі марки Mercedes заблокували автомобіль знімальної групи програми «Схеми». «Радіо Свобода» повідомляє, що автомобілі, які блокували знімальну групу, за даними журналістів, зареєстровані на ТОВ «Дельта-Донбас», яке займається охоронною діяльністю, а кінцевим власником цієї компанії у реєстрі юридичних осіб зазначений Рінат Ахметов. Журналісти «Схем» також встановили, що на «Дельта-Донбас» зареєстровані й інші автомобілі з кортежу олігарха.

2 жовтня 2015 року співробітники Служби безпеки України затримали в Києві під час виконання професійних обов’язків знімальну групу «Схеми. Корупція в деталях» журналіста Михайла Ткача й оператора Кирила Лазаревича та пошкодили знімальну техніку.

Фото: Facebook Михайла Ткача

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY