detector.media
07.11.2017 19:33
Мінкульт оголосив кандидатури, обрані рейтинговим інтернет-голосуванням до Наглядової ради Українського культурного фонду
Мінкульт оголосив кандидатури, обрані рейтинговим інтернет-голосуванням до Наглядової ради Українського культурного фонду
Сьогодні, 7 листопада, міністр культури України Євген Нищук повідомив про результати проведеного рейтингового інтернет-голосування з обрання відповідної частини Наглядової ради Українського культурного фонду та здійснену в цьому напрямку роботу відомства.

Про це міністр повідомив під час прес-конференції в ІА «Укрінформ», йдеться на сайті Мінкульту.

За результатами рейтингового інтернет-голосування  до відповідної частини Наглядової ради Українського культурного фонду були обрані: Владислав  Корнієнко (16 голосів) і  Сергій Сьомкін (12 голосів) від громадських інституцій  та Олексій Кужельний (17 голосів) і Алла Іванівна Гордієнко (11 голосів)  від представників закладів культури.

«Це надзвичайна подія для культурної і мистецької спільноти, адже  створення Українського культурного фонду має на меті підтримку всіх мистецьких проектів по різних напрямках, як державного, так і недержавного сектору. І, що дуже важливо, зробить можливим залучення до їх реалізації, як державні так і приватні кошти, через прозорий експертний відбір культурно-мистецьких проектів», - сказав Євген Нищук.

Він нагадав, що до Наглядової ради Фонду також увійдуть 2 особи, визначені Міністерством культури України, а також 2 особи - визначені Президентом України.

Як повідомив Євген Нищук,  на Мінкультури було покладено завдання організувати та провести рейтингове інтернет-голосування з обрання кандидатур до Наглядової ради Українського культурного фонду. З цією метою Міністерством культури України та Громадською організацією «Електронна демократія» було підписано Меморандум про співпрацю.

З 11 липня по 22 вересня 2017 року Міністерство культури України провело прийом документів кандидатів до складу Наглядової ради Фонду. Від закладів культури було подано 31 кандидатуру,  громадських об'єднань – 14. Реєстрацію осіб уповноважених на голосування міністерство проводило з 11 по 30 вересня 2017 року і за результатами роботи було зареєстровано 102 особи, з них 57 – від закладів культури та 45 від громадських об’єднань. Мінкультури проводило процедуру рейтингового інтернет-голосування протягом двох тижнів, з 13 по 27 жовтня 2017 року. За результатами проведеного  голосування 97%  уповноважених осіб використали своє право віддати голос за обрану кандидатуру.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко, який 20 квітня підписав закони «Про Український культурний фонд» та «Про державну підтримку кінематографії в Україні», заявив, що прийняття і вступ в дію цих законів піде на користь українському кіно і українській культурі та сприятиме національно-культурному розвитку та піднесенню вітчизняної кінематографії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY