detector.media
07.11.2017 19:03
Українська анімація «Причинна» відібрана для участі у фестивалях в Греції та Йорданії (ВІДЕО)
Українська анімація «Причинна» відібрана для участі у фестивалях в Греції та Йорданії (ВІДЕО)
Короткометражний анімаційний фільм режисера Андрія Щербака «Причинна», створений за мотивами однойменної поетичної балади Тараса Шевченка, увійшов до конкурсної програми грецького фестивалю 3-th Animation Marathon (9-12 листопада) та кінофестивалю в Йорданії Karama Human Rights Film Festival (5-10 грудня), який пропагує захист прав людини.

Про це повідомляє сайт Держкіно.

За сюжетом анімаційного фільму, війна розділяє закоханих, молода наречена, не витримавши розставання, втрачає розум і помирає. Молодий повертається живим і неушкодженим, але, побачивши загибель коханої, розбивається на смерть. Попри все вони залишаються разом назавжди.

Картина створена компанією «Магіка Фільм» за підтримки Держкіно України. Андрій Щербак є режисером, автором сценарію та художником-постановником стрічки. Продюсер картини – Геннадій Кофман.

Свою першу нагороду –  Спеціальний приз журі – стрічка отримала на Міжнародному фестивалі анімаційних фільмів «КРОК» (це перша нагорода українського фільму на цьому фестивалі після призу Ґран-прі, який отримав фільм «Йшов трамвай №9» режисера Степана Коваля у 2002-му році).

4-го листопада «Причинна» здобула перемогу на фестивалі «Кіномаршрут» у міжнародній анімаційний програмі, ставши Найкращим анімаційним фільмом.

Національна прем'єра картини відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках Національної конкурсної програми короткометражних фільмів.  «Причинна» була також представлена у рамках Національної конкурсної програми кінофестивалю «Молодість. Пролог».

Крім українських, фільм взяв участь у фестивалях Боснії і Герцеговини та Південної Кореї. Фільм був представлений на Українському стенді на кіноринку Mifa Market Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у місті Ансі (Франція).

Нагадаємо, 13 червня кінокомпанія «Магіка-фільм» представила Держкіно готовий анімаційний фільм «Причинна» за однойменним твором Тараса Шевченка. Стрічку буде представлено на українському стенді кіноринку Mifa Market Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у Франції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY