detector.media
07.11.2017 12:08
ЦПК після сюжету «Схем» попросив Адміністрацію президента провести службове розслідування щодо Гелетея
ЦПК після сюжету «Схем» попросив Адміністрацію президента провести службове розслідування щодо Гелетея
Громадська організація «Центр протидії корупції» звернулася до Адміністрації президента України з проханням провести службове розслідування стосовно можливого використання начальником Управління державної охорони Валерієм Гелетеєм його службового становища. Йдеться зокрема про залучення ним підлеглих до обслуговування його приватних потреб.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».  

Запит ЦПК датований 13 жовтня, проте Адміністрації президента України досі на нього не відреагувала.

Юристи ЦПК звертають увагу на те, що 28 серпня під час святкування ювілею Валерія Гелетея військовослужбовці УДО «були задіяні не задля виконання завдань із забезпечення безпеки, а в якості обслуговуючого цей захід персоналу», зокрема звіряли списки гостей, приймали квіти і подарунки від них, відчиняли двері при виході з авто.

Окрім того, у ЦПК звертають увагу на те, що військовослужбовець УДО Олександр Зубко фактично виконував функції особистого водія членів родини Гелетея.

Як повідомляв «Детектор медіа», у випуску розслідувань журналістів програми «Схеми» від 28 вересня під назвою «VIP-ювіляр: високі гості та «лакеї» Гелетея» йшлося про святкування дня народження керівника УДО, свідками якого знімальна група програми стала наприкінці серпня.

«Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей залучав підлеглих для обслуговування святкування свого ювілею, а також використовує штатного працівника УДО як приватного водія для членів своєї родини», - стверджували журналісти.

Керівник УДО Валерій Гелетей у відповідь звинуватив журналістів програми «Схеми: корупція у деталях» у наклепі і заявив, що розслідування про використання ним державних охоронців для виконання приватних доручень будується на домислах і викривленій інформації.
«По програмі Схеми: корупція в деталях - RFERL Радіо Свобода можу сказати лише одне: матеріал будується на суцільних домислах і викривленій інформації, зводячи наклеп на військовослужбовців Управління державної охорони України та особисто на мене», - написав у своєму Facebook Валерій Гелетей.

Валерій Гелетей стверджував, що військовослужбовець із апарату Начальника УДО, який його постійно супроводжує у робочий час, «виконує функцію помічника та діє виключно в межах своїх функціональних обов’язків». 

Водночас журналісти «Схем» зафіксували, як один з держохоронців – Олександр Зубко – підвозив на святкування дружину, молодшого сина та невістку Гелетея.

Нагадаємо, напередодні Громадська організація «Центр протидії корупції» звернулася до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з проханням почати розслідування стосовно керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури України Володимира Гуцуляка, який міг зловживати службовим становищем для отримання неправомірної вигоди у вигляді автомобіля Toyota RAV4. Раніше журналісти програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») повідомляли про те, що родина голови департаменту ГПУ їздить на авто родича фігуранта справи.

На фото: невістка очільника УДО Валерія Гелетея

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY