detector.media
04.11.2017 14:48
Комітет Конгресу США оприлюднив російську політрекламу з Facebook та список з акаунтів на Twitter, пов'язаних із Росією
Комітет Конгресу США оприлюднив російську політрекламу з Facebook та список з акаунтів на Twitter, пов'язаних із Росією
Комітет із розвідки Палати представників США опублікував добірку реклами із Facebook, за допомогою якої Росія, на думку конгресменів, намагалася вплинути на вибори в США 2016 року.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Серед опублікованих прикладів реклами - пости, присвячені руху Black Lives Matter, який виступає проти насильства стосовно чорношкірого населення, пости проти екс-держсекретаря США Гілларі Клінтон.

Також Комітет показав приклади реклами, яка закликає до заборони носіння мусульманського одягу, що закриває обличчя.

Крім цього Комітет представив 65-сторінковий список з акаунтів на Twitter, нібито пов'язаних із Росією.

У Конгресі США протягом двох днів тривали слухання за участю представників Facebook, Twitter і Google. Компанія Facebook повідомила, що в період з червня 2015-го по серпень 2017 року нібито пов'язана з Росією компанія закупила 3 тис. 393 рекламних постів, цю рекламу могли побачити 126 млн громадян США. Twitter вважає, що понад 36 тис. акаунтів, імовірно, пов'язаних із Росією, розміщували твіти про вибори в США, вони опублікували 1,4 млн повідомлень, які переглянули 288 млн осіб. Youtube стверджує, що із пов'язаних з Росією акаунтів було завантажено 1 тис. 108 відео, які переглянули 309 тис. осіб.

Нагадаємо, представники техногігантів, які постали перед американським Конгресом в рамках розслідування імовірного втручання Росії у вибори президента США в 2016 році, зазначили, що у них немає інструментів, які могли б запобігти втручанню у вибори в майбутньому.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY