detector.media
29.10.2017 14:14
Українські режисерки відмовились брати участь у кінофестивалі в Росії
Українські режисерки відмовились брати участь у кінофестивалі в Росії
Українські режисерки Анастасія та Марія Старожицькі відмовились брати участь у кінофестивалі «Артдокфест» в Москві.

Про це повідомляє zaxid.net.

Фільм «Війна химер» Анастасії та Марії Старожицьких, який нещодавно побував в українському прокаті, мав взяти участь у кінофестивалі «Артдокфест». Команда фільму «Війна химер» відправила листа президентові фестивалю, режисеру-документалісту Віталію Манському.

«Дякуємо за запрошення нашого фільму “Війна химер” на “Артдокфест”, це неймовірна та незвична дія, суть якої ми дуже високо оцінюємо. Навіть більше, вважаємо, що подібним вибором ви та фестиваль піддаються небезпеці з боку російської влади. Ми свідомим не подавалися на будь-які російські фестивалі, і про Ваш думали, що він проводиться в Ризі», - йдеться у листі.

«Наш приїзд в Росію неможливий, і це принципова позиція - так само як не їздити в окупований Крим, не відвідувати країну-агресора, яка воює з нашою рідною країною», - написали режисерки.

«Так що, звичайно, сподіваємося, що показ "Воєн химер" у Росії відбудеться – о шостій годині вечора, після війни», - підсумували вони.

«Війна химер» режисерок Марії та Анастасії Старожицьких - історія про війну, кохання та смерть, відзнята її безпосередніми учасниками. Фільм був одним із претендентів на «Оскар» від України.

«Артдокфест» - міжнародний фестиваль авторського документального кіно, заснований у 2007 році дирекцією Національної премії неігрового кіно «Премія Лавр». «Артдокфест» проводиться щорічно в Москві, в першу декаду грудня. З 2014 року проходить так само в Санкт-Петербурзі та Ризі (Латвія) в рамках міжнародного фестивалю Riga IFF.

Нагадаємо, «Війна химер» - це документальний фільм, у якому війна на сході України поєднується й переплітається з війною всередині головних героїв — їхніми пошуками кохання, самих себе та зв’язку з мирною реальністю після пережитого в АТО. Історія кохання (головною героїнею якої є сама режисера стрічки Анастасія) накладається на трагедію в Іловайську 2014 року (подія, свідком та учасником яких став коханий Анастасії, боєць батальйону «Донбас» Валерій Лавренов із позивним Лавр).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY