detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
27.10.2017 13:01
Азербайджанського журналіста Гусейнова відпустили на поруки Княжицького і Захарова
Азербайджанського журналіста Гусейнова відпустили на поруки Княжицького і Захарова
27 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва відпустив арештованого опозиційного азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі) на поруки народного депутата Миколи Княжицького і правозахисника Бориса Захарова.

Про це «Детектору медіа» повідомив Микола Княжицький.

«Ми з Борисом Захаровим взяли на поруки опозиційного азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова, і щойно його відпустили із зали суди. Рішення ухвалив слідчий суддя Слободянюк. Екстрадиційна перевірка триває, але головне, що його відпустили з-під варти», - повідомив пан Княжицький.

Він нагадав, що Фікрет Гусейнов зазнає переслідувань в Азербайджані та вимушено мешкає в Нідерландах, де отримав політичний притулок. До Києва журналіст приїхав засновувати філію опозиційного телеканалу «Туран-ТВ».

Нагадаємо, зранку 14 жовтня азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі), який вимушено мешкає у Нідерландах, затримали в аеропорту «Бориспіль» у Києві.

Згодом у Держприкордонслужбі підтвердили інформацію про затримання журналіста і зазначили, що передали його до Нацполіції. Причиною затримання вони називають те, що журналіст перебуває у базі розшукуваних осіб Інтерполу.

До суду Фікрет Гусейнов перебув в ізоляторі тимчасового утримання в місті Переяславі-Хмельницькому.

17 жовтня Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнову у вигляді 18 діб арешту. Адвокати пана Гусейнова оскаржили його арешт в апеляції.

Фікрет Гусейов залишив Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів не досі знайдено. Як повідомляють колеги журналіста, Фікрет Гусейнов вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом «Туран», що транслюється з-за кордону.

Фото: JAMnews

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY