detector.media
27.10.2017 12:31
Український постер до фільму «Межа» отримав дві нагороди на конкурсі креативу і дизайну «ADC*UA Awards 2017»
Український постер до фільму «Межа» отримав дві нагороди на конкурсі креативу і дизайну «ADC*UA Awards 2017»
Постер до фільму українського виробництва отримав нагороду вперше.

Український постер до українсько-словацького фільму «Межа» отримав дві нагороди на конкурсі кращих робіт в сфері креативу і дизайну «ADC*UA Awards 2017».

Постери українського виробництва ще не отримували таких нагород: дизайнерська робота для «Межі» стала першою, відзначеною на такому рівні. Ідейний натхненник постера - Валерій Козлитинов, а втілювала ідею в життя агенція Tough Slate Design.

«Відомими обличчями на кінопостерах вже нікого не здивувати, тому ми вирішили відійти від звичного підходу і в буквальному сенсі окреслити ту лінію людських вчинків, за межею якої відкривається бездонна прірва, - розповів арт-директор агентства Tough Slate Design» Роман Давидюк. - Некласичний підхід у свою чергу відкрив перед нами можливості експресивної візуальної мови, яка доносить глядачеві суть картини на чуттєвому, ірраціональному, а тому на більш інтимному рівні».

«Межа – це глядацьке кіно, кримінальний трилер, створений на настільки високому рівні, що його порівнюють з роботами Скорсезе і Гая Річі, - завважує продюсер Валерій Козлитинов. - Щось є в «Межі» від «Клану Сопрано» і «Хрещеного батька». Планку якості, задану фільмом, ми хотіли витримати і в промоматеріалах. Завдання постера - привернути увагу потенційного глядача в кінотеатрі. Тому була обрана нестандартна, нетривіальна концепція. Ми хотіли здивувати потенційного глядача і, судячи з реакції людей на прем'єрі, нам це вдалося! Нам здається, що ми дуже точно змогли виразити в постері основний меседж, закладений у фільмі. Який саме – дізнаєтеся в кіно 16 листопада!».

Нагадаємо, що «Межа» отримала «Золотий Г'юго» на 53-му Міжнародному Чиказькому кінофестивалі в США у номінації «Найкраще художнє оформлення».

Як повідомляв «Детектор медіа», «Межа» — словацько-український фільм режисера Петера Беб’яка, створений за підтримки Держкіно. Зйомки відбувалися в Україні, Чехії та Словаччині.

В основі сюжету — історія, яка відбулася на словацько-українському прикордонні у 2007 році, коли Словаччина готувалася вступати до Шенгенської зони. Фільм «Межа» ще на етапі створення отримав приз конкурсу Works-in-progress індустріальної секції BalticEvent ХХ Міжнародного кінофестивалю у Талліні. На 52-му міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах Петер Беб’як отримав за картину Кришталевий Глобус за найкращу режисерську роботу. Далі фестивальна версія фільму була презентована на Одеському міжнародному кінофестивалі. А 29 серпня в Ужгороді відбувся показ фестивальної версії словацько-української копродукції і творча зустріч з акторами й авторами фільму. Цей варіант стрічки представили саме закарпатцям — мешканцям того регіону, де, власне, і тривали зйомки стрічки. Також було підписано контракт щодо міжнародної дистрибуції «Межі» з відомою лондонською компанією FilmRepublic.

Київська прем’єра стрічки відбулася 22 жовтня, вихід картини на загал — 16 листопада. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY