detector.media
25.10.2017 10:24
На Волині суд визнав відповідь райради «Шукайте на сайті» неправомірною та зобов’язав відповісти на запит
На Волині суд визнав відповідь райради «Шукайте на сайті» неправомірною та зобов’язав відповісти на запит
Камінь-Каширський районний суд Волинської області визнав неправомірними дії Камінь-Каширської районної ради, яка у відповіді на запит журналіста Нестора Ліпича повідомила, що запитувану інформацію можна знайти на сайті ради

Також суд зобов’язав раду надати журналістові відповідь протягом 5 робочих днів і відшкодувати судовий збір, повідомляє «Доступ до правди».

Як нагадує видання, запитувач просив надати інформацію про витрати на ремонт сесійної зали в адміністративному приміщенні Камінь-Каширської районної ради, на що конкретно було витрачено кошти та долучити до відповіді документи.

Натомість від райради він отримав лист із повідомленням, що відповіді він може знайти на веб-сайті.

«Відповідачем на надано суду належних та допустимих доказів виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме надання відповіді на запит позивача, оскільки лист, яким Камінь-Каширська районна рада повідомила запитувача, що відповіді він може знайти на веб-сайті http://kamin-radio.com.ua не є належною відповіддю на запит», – ідеться у постанові суду.

Нагадаємо, нещодавно у Дніпрі суд визнав винним начальника управління по роботі з персоналом виконкому Дніпровської міської ради за порушення права на доступ до публічної інформації, наклав на нього штраф 510 грн. та відшкодування судового збору 320 грн.

За словами виконавчої директорки Інституту масової інформації (ІМІ) Оксани Романюк, кількість відмов на запити у наданні публічної інформації зросла у поточному році року вдвічі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY