detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
24.10.2017 10:42
Спецпризначенці побили у суді журналіста «Громадського ТБ» Дмитра Реплянчука (ДОПОВНЕНО)
Спецпризначенці побили у суді журналіста «Громадського ТБ» Дмитра Реплянчука (ДОПОВНЕНО)
Сьогодні, 24 жовтня, журналіста «Громадського телебачення» Дмитра Реплянчука у Святошинському суді Києва побили представники поліції особливого призначення і розтрощили камеру

Про це повідомляє «Громадське ТБ».

«Вони поклали Реплянчука на землю та били ногами та руками, намагалися заламати. При цьому журналіст заявляв, що є представником ЗМІ та показував посвідчення. Усі ці дії записувалися на камеру, яку правоохоронці розбили», – йдеться у повідомленні «Громадського».

Нашого журналіста Діму Реплянчука у Святошинському суді побили представники поліції та розбили камеру pic.twitter.com/iozI0pHzdD

— Hromadske.UA (@HromadskeUA) 24 жовтня 2017 р.

Згодом, як зазначено, представник патрульної поліції допоміг журналісту піднятися та вивів його з будівлі суду.

Як повідомила «Детектору медіа» виконавча директорка ГО «Громадське Телебачення» Катерина Горчинська, журналіст отримав ушкодження та викликав поліцію.

«Викликали (поліцію - ДМ). У нього є пошкодження на боку, зчісана шкіра, але встиг згрупуватися. Били ногами мінімум п'ять разів», – сказала вона.

Журналіст Реплянчук повідомив «Детектору медіа», що наразі знаходиться у райвідділку та подає заяву. Каже, що його побили бійці поліції особливого призначення.

Про це журналіст також повідомив у Facebook.

Як повідомляється, 23 жовтня у цьому суді командиру батальйону ОУН Миколи Коханівського намагалися обрати запобіжний захід, однак засідання перенесли на 09:30 24 жовтня. Таке рішення було ухвалене через те, що прихильники підозрюваного заблокували залу суду, аби не допустити правоохоронців, які зобов'язані відвести Коханівського до ізолятора тимчасового тримання.

Вже у ніч за 23 на 24 жовтня у залі суду правоохоронці застосували газ проти активістів. Після цього блокувальники змушені були покинути будівлю через вікна, які вони вибили. Згодом активісти повернулись до зали суду і почали руйнувати меблі.

Зранку 24 жовтня активісти і прихильники командира батальйону ОУН Миколи Коханівського залишалися у будівлі Святошинського районного суду Києва і блокували зали.

Поліція затримала Миколу Коханівського за підозрою у стрілянині із пневматичної зброї. 

Нагадаємо, 20 вересня, в Одесі, під час сутичок через загиблих в таборі «Вікторія» дітей, журналісту «Громадського телебачення» Дмитрові Реплянчуку бризнули в обиччя з газового балончика.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY