detector.media
23.10.2017 10:07
У столичному «Кримському домі» представлять книгу «Олег Сенцов»
У столичному «Кримському домі» представлять книгу «Олег Сенцов»
«Боротьба за звільнення Сенцова триває. І ця книга – ще одне тому підтвердження», – наголошують організатори заходу.

У п’ятницю, 27 жовтня, в Києві, в «Кримському домі» за адресою вул. Михайла Омеляновича-Павленка, 9  (колишня вул. Суворова), о 19:00 відбудеться презентація книги «Олег Сенцов».

Про це повідомили «Детектору медіа» у видавництві Фоліо.

«Боротьба за звільнення Сенцова триває. І ця книга – ще одне тому підтвердження», – йдеться в повідомленні.

Книга вийшла в 2017 році у видавництві Фоліо. Вона складається зі спогадів людей, які добре знають Олега, з уривків його книг і сценаріїв до фільмів, а ще з витягів протоколів допитів свідків, які проходять по цій сфабрикованій справі. В книзі багато фотографій – із домашнього архіву, і з залу суду.

У презентації братимуть участь сестра Олега Сенцова Наталія Каплан, кінопродюсер компанії 435 FILMS Анна Паленчук, директор видавництва Фоліо Олександр Красовицький, актор, режисер, сценарист Ахтем Сейтаблаєв. Модератор - головний редактор онлайн-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва.

Як повідомляв «Детектор медіа», тиждень тому стала відома поштова адреса колонії в російському Заполяр'ї, в яку було доправлено незаконно засудженого і ув’язненного в Росії українського режисера Олега Сенцова.

«629400 Росія, Ямало-Ненецький автономний округ, м. Лабитнанги, вулиця Північна, 33, ІК-8. Сенцову Олегу Геннадійовичу, 1976 р.н. Поки що незрозуміло, що там з цензурою і чи будуть доходити листи. Іншої інформації у мене немає. Навіть не питайте», - написала у Facebook сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Раніше відомий російський адвокат Марк Фейгін заявив, що етапування Олега Сенцова в колонію міста Лабитнанги в Ямало-Ненецькому автономному окрузі може мати на меті ізоляцію українського політв'язня.

Нагадаємо, два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY