detector.media
21.10.2017 15:37
Німецькі спецкори, які працюють у Москві, потрапили у базу «Миротворця»
Німецькі спецкори, які працюють у Москві, потрапили у базу «Миротворця»
Спеціальні кореспонденти німецьких ЗМІ в Москві Христина Хебель і Тілько Грісс потрапили у базу українського сайту «Миротворець» за нібито «свідоме порушення державного кордону України» з метою проникнення в анексований Росією Крим

Інформація про німецьких журналістів з'явилася на сайті «Миротворець» після того, як у Facebook опубліковано було про те, що спецкори Хебель і Грісс «побували в гостях» у кримської IT-компанії SolarLab, офіс якої розташований в Севастополі, пише «Крим.Реалії».

Зазначено, що пані Хебель є московським кореспондентом німецького видання Spiegel Online. У свою чергу Грісс, який також працює в Москві, представляє Deutschlandradio.

За повідомленням «Крим.Реалії», Христину Хебель часто цитують російськомовні ЗМІ. Так, російська редакція Deutsche Welle в серпні 2017 року наводила слова німецької журналістки про висловлювання лідера Вільної демократичної партії Німеччини Крістіана Лінднера, який заявляв про необхідність поліпшити відносини з Росією і пропонував визнати Крим російським.

Нагадаємо, 7 травня 2016 року на сайті «Миротворец» був оприлюднений перелік персональних даних близько 4 тисяч журналістів, які свого часу отримували так звану «акредитацію» в «ДНР», отриманий начебто завдяки зламуванню комп’ютерних баз даних сепаратистів. При цьому сайт «Миротворец» звинувачує усіх цих журналістів у співпраці із сепаратистами.

Кілька десятків українських та іноземних журналістів виступили із вимогою до сайту «Миротворец» негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані співробітників ЗМІ.

Згодом сайт «Миротворец» оголосив, що зареєструвався як ЗМІ.

Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт в своєму останньому інтерв’ю перед відставкою з посади наголосив на важливості роботи журналістів на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

«Такі люди, як з "Миротворця", які оприлюднюють інформацію, що ускладнює роботу журналістів, діють проти національних інтересів України. В цьому я переконаний. Я розмовляв про це з різними українськими посадовцями: з президентом, міністром закордонних справ, міністром внутрішніх справ Аваковим. Не має сумнівів щодо позиції Сполучених Штатів щодо важливості свободи преси і захисту журналістів. Стосовно того, чи достатньо тут робить українська влада – це мають оцінити українське суспільство і українські медіа», - заявив Посол США.

Фото: "Корреспондент"

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY